Заключителната декларация на срещата на върха на Г-20 в Хамбург

...
Заключителната декларация на срещата на върха на Г-20 в Хамбург
Коментари Харесай

Всички страни от Г-20 без САЩ потвърждават ангажимента си към Парижкото споразумение за климата

Заключителната декларация на срещата на върха на Г-20 в Хамбург изолира Съединените щати на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила по въпроса за климата, само че взима поради техните възражения за търговията, съобщи ДПА.

Агенцията се базира на свои източници, които са се срещнали с окончателния вид на финалното официално съобщение.
Очаква се двудневната среща на Г-20 да приключи в 16.30 ч. българско време.

В заключителната декларация всички страни от групата като се изключи Съединени американски щати удостоверяват своя ангажимент към Парижкото съглашение за климата.

По-рано тази година американският президент изтегли страната си от новия интернационален контракт за ограничение на световното стопляне.

"Потвърждаваме нашия мощен ангажимент към Парижкото съглашение, придвижвайки се бързо напред към цялостното му използване ", написа във финалното официално съобщение на Г-20. Групата отхвърля апела на Тръмп да предоговори спогодбата, която назовава "необратима ".

Страните от Г-20 приканват за битка против протекционизма и поощряване на свободната търговия. "Ще оставим пазарите отворени, отбелязвайки значимото значение на реципрочната и взаимноизгодна търговия и капиталови рамки и на правилото на недискриминация ", написа в заключителната декларация на срещата. Групата, на която се пада дял от 85 % от световната икономическа интензивност, дава обещание, че "ще продължи да се бори против протекционизма, в това число против всички нечестни търговски практики "

В същото време официалното съобщение взима поради възраженията на Съединените щати и по-конкретно националистическата икономическа политика на президента Доналд Тръмп, с цел да може текстът да получи тяхното утвърждение. Г-20 признава "ролята на законните защитни принадлежности в търговията ". Групата също така приканва някои свои членове, по-специално Китай, да понижат своя свръхкапацитет в своя стоманодобивен бранш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР