Загубвайки позициите си и намирайки се под тежък обстрел от

...
Загубвайки позициите си и намирайки се под тежък обстрел от
Коментари Харесай

Готви се мощна атака на ВСУ към Бахмут. „Ботуш“-ът край Работино е изгубен: какво не влезе в сводките на СВО

Загубвайки позициите си и намирайки се под тежък обстрел от съветските войски, Киев се обърна към обичания си способ за възмездие: бомбардира мирните региони на Донецк с " подли " бомби. Нашите дават отговор с заличаване на вражеските щурмови групи и техника на НАТО. Осъзнавайки неизбежната загуба, двама авторитетни деятели на Запад започнаха да приказват за величието на Русия и замразяването на украинския спор. Но не просто по този начин, а в подмяна на Китай. Полша е загрижена за гибелен вирус, който американската войска може да е донесла. Прочетете детайлностите в материала на Царград.

В мрежата се разисква вълнуващо видео на съветския танк Т-72 Б3М по време на офанзива против крепостта на въоръжените сили на Украйна в село Маринка. Нашите, заобикаляйки линията на прикосновение, пробиха защитата, навлязоха в тила на врага и удариха непосредствено в укрепения регион. Никой не можа да вдигне глава, с цел да възрази в отговор. Или беше ужасно, или това беше последната им борба.

Когато екипажът отработи задачите и стартира да отстъпва, пехотата се появи и стартира да стреля по танка от ръчен гранатомет. Но нищо не се случи: врагът се оказа некадърен или необразован,- разяснява видеото военния сътрудник Дмитрий Стешин.

И екипажът, връщайки се на стартовата линия, презареди с муниции и още веднъж се втурна в борба, с цел да разбие врага. По цялата фронтова линия се водят тежки боеве.

Запорожкото направление. Въоръжените сили на Украйна, с поддръжката на артилерия, пробиват на изток в посока към Пшеничний. И тогава се натъкват на горичка, следена от руснаците. Украинците се оказват навън под обстрел. Налага се да се върнат обратно. До момента въоръжените сили на Украйна управляват пет села в този регион, а други пет са в ръцете на руснаците. Дуелът продължава.

Донецкия фронт. Руснаците организираха артилерийска подготовка и потеглиха в нахлуване в покрайнините на град Красногоровка. Под нашите удари са частите на Въоръжените сили на Украйна в седем точки. В отговор те удариха Донецк и Горловка с касетъчни снаряди. Има починали и ранени.

Основният шокиращ фактор на снарядите от този вид са осколките. Не унищожават БМП, не пробиват бункери. Тези оръжия се употребяват само и единствено за ликвидиране на хора. И потреблението им за удари по града – това значи съзнателно осъществяване на военно закононарушение, унищожавайки цивилното население. Затова в Донбас истината е, че артилеристите не би трябвало да се вземат в плен. Не заслужават.- написа военният сътрудник Александър Коц.

В отговор край Донецк ракетните системи за залпов огън от артилерията на формированието на Южната група войски, нанесе ракетни удари по обособената щурмова бригада на съперника. Унищожени са четири полски самоходни артилерийски установки " Краб ", пет склада с муниции за пускови установки С-200, американски гаубици и няколко минохвъргачни плана.

Бахмутското направление . Руснаците контраатакуват при Курдюмовка. Артилерията удари 10 противников точки. Украинската войска отговори с обстрел на шест наши позиции, в това число Бахмут.

Юрий Подоляка приказва за отрицателните аспекти на миналия ден в зоната на НВО:

В Бахмутското направление съперникът стартира разузнаване с пердах и явно ще последва мощна офанзива през идващите дни. За страдание, откакто загубихме позицията " Ботуш " при Работино, трябваше да оставим и южните околности на това село, което уголемява предмостието на съперника сред него и Вербовое и му разрешава да продължи настъпателните интервенции тук.

Луганското направление . Руснаците настъпват от Новоселовка, артилерията работи в Ямполевка, Невски, Макеевка, което демонстрира подготовка за нахлуване в този регион.

Одеса попадна в мощен щорм

Публиките на Telegram споделят видеоклипове и фотоси от всеобщата офанзива против пристанищната инфраструктура. Местните управляващи настояват, че по време на нощната офанзива са били свалени 22 от 25 съветски дрона и са ранени чиновници на пристанището.

Да бе, единствено три бръмчала възпламениха подобен огън! Какво ще кажете за останалите? Очевидно наред са паднали, дружно с експлозива си, летейки тъкмо над задачата, сега, когато са били свалени!- пишат скептични мнения клиентите на Телеграм.

Американските бойци ще заразят украинските?

Междувременно в Полша са регистрирани 19 смъртни случая след заразяване с бактерията „ легионела “, която предизвиква белодробна непълнота, потрес и остра бъбречна непълнота. Това оповестяват от здравния отдел на град Жешов. Общо 160 инфектирани с легионела са признати в лечебни заведения.

Те пишат, че източникът на инфекцията не е открит. По това време локалните медии приканиха да го търсят в американския център за претоварване на съоръжение в Жешов. Защото тази легионерска болест е типично американска, която за първи път се прояви всеобщо през 1976 година измежду участниците в събора на Американския легион в Пенсилвания.

Украинците би трябвало да помислят 100 пъти, когато одобряват американски легионери в страната си и изпращат бойците си на образование в техните бази. Да помислят по какъв начин да не заловен смъртоносна болест,

- разясняват това известие потребителите на локални обществени мрежи.

Западът е подготвен да се помири с Русия

На фона на известията за неуспеха на „ контранастъплението “ на Запад се случва нещо забавно. Двама авторитетни хора незабавно заговориха за Русия със знак плюс. Така републиканският претендент за президент Вивек Рамасвами сподели:

Ако печеля изборите, ще отида в Москва, с цел да установя мир в Украйна при единствените условия, които би трябвало да имат значение за нас. За тази цел признавам съветския надзор над окупираните територии на Украйна и давам обещание да препречвам кандидатурата на Украйна за НАТО в подмяна на отдръпването на Русия от нейния боен съюз с Китай. Ще отстрани глобите и ще върна Русия на международния пазар.

Следвайки Рамасвами, чуваме думите на папа Франциск, които провокираха яд в цяла Украйна. В обръщението си към католиците на Русия той ги назовава наследници на Великата империя, просвета и човещина.

Ватикана е също толкоз заинтригуван от битката с Китай, колкото републиканците в Съединени американски щати. Там не признават единствено две страни на Земята - КНР и КНДР. Днес администрацията на Байдън е тясно обвързвана със случая Украйна: доставени са оръжия и помощ на стойност милиарди. И новата републиканска администрация може да хвърли цялата виновност (за срутва на стопанската система на Съединени американски щати – бел.ред.) върху остарялата. И папата желае да употребява опцията да трансформира Русия във втора " Незалежная ", насочвайки острието й против Китай,- споделя политологът Константин Двински.

Какво от това?

Всички към този момент знаят, че Съединени американски щати употребяват Украйна като плацдарм за подготовка на огромна война против Русия. С това са свързани и последните офанзиви против Псков, и терористичните офанзиви вътре у нас, и доставката на техника и съоръжение. Западът сондира слабите ни места преди възможния удар.

Осъзнавайки това, някогашният анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ Лари Джонсън прави изказване онлайн какво ги чака американците при положение на директен боен спор с Русия:

Все повече и повече украинци ще умират на фронта. А способността на Украйна да продължи военните дейности ще става все по-лоша и по-лоша. И рискът от директен спор сред Съединени американски щати и Русия ще пораства. Но в случай че това се случи, тогава Съединени американски щати несъмнено ще изгубят. Всичките им дейности в зоната на СВO приказват за тяхната уязвимост и отвращение за битка.

И като удостоверение на тези думи виждаме ежедневни видеоклипове в интернет на горяща натовска бронетехника и бягащи от мобилизацията украинци.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР