Загубите заради отлагането ни от влизането в еврозоната засягат всички

...
Загубите заради отлагането ни от влизането в еврозоната засягат всички
Коментари Харесай

Евродепутатът Цветелина Пенкова: Еврозоната бе възможност да се повишат по-бързо доходите у нас

Загубите поради отлагането ни от влизането в еврозоната засягат всички спомагателни благоприятни условия. Членството в еврозоната значи понижаване на лихвите по заемите, намаляването на транзакционните такси, както и по-бързо увеличение на приходите у нас. Това съобщи в изявление за " Лице в лице " по bTV българският евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Цветелина Пенкова  Цветелина Пенкова Цветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 година в София. След образованието си в Софийската математическа.

По думите ѝ е имало вид, при който да се направи компромис за България във връзка с инфлационния напън, както бе направено с Хърватия, само че добави, че това не се е случило поради политическата неустойчивост в страната.

Политическата неустойчивост е от нещата, които оказват роля и въздействие. Когато приказваме за такава сериозна стъпка като участие в еврозоната, е нужен политически консенсус, уточни Пенкова.

Тя акцентира, че пътят на България е към еврозоната, само че моли партиите у нас да дават задоволително информация на обществото както за рисковете, по този начин и за изгодите от приемането на единната европейска валута.

По тематиката с войната в Украйна българският евродепутат счита, че с цел да бъде комплициран завършек на спора е нужна по-голяма роля на дипломацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР