Загубите по дълга на Министерството на финансите на САЩ, през

...
Загубите по дълга на Министерството на финансите на САЩ, през
Коментари Харесай

US държавните облигации - с най-голям спад в 250-годишната си история

Загубите по дълга на Министерството на финансите на Съединени американски щати, през последните три години, се равняват на най-лошия мечи пазар в съвсем 250-годишната история на Съединени американски щати, съгласно Майкъл Хартнет от Bank of America, който включи някои диаграми за представянето на държавните облигации в последната си споделена записка MarketWatch в края на предходната седмица.

Според една от тези диаграми държавните облигации са изгубили съвсем 25% на база обща възвръщаемост сред пика на пазара през юли 2020 година и Хелоуин 2022 година, като в това време пазарът е на практика неизменен.
 Щатският облигационен пазар навлезе в нова епоха
Щатският облигационен пазар навлезе в нова епоха

Колко още ще се покачат равнищата на лихвите по 10-годишните облигации?

През миналата седмица доходността на дълготрайните държавни скъпи бумаги като 10-годишните облигации и 30-годишните облигации доближи най-високите си равнища от повече от 16 години, съгласно данните на FactSet.

Доходността вървеше нагоре през по-голямата част от годината, което оказа помощ за увеличение на натиска върху акциите в Съединени американски щати. Ръстът на доходността на дълготрайните облигации се форсира, откакто Федералният запас алармира през септември, че чака да поддържа своя лихвен % по-висок за по-дълго, в сравнение с вложителите чакаха преди.

Това е

най-големият мечи пазар на облигации за всички времена

сподели Майкъл Хартнет, стратегът на BofA, който е създател на бележката. Той уточни, че загубите по някои 30-годишни облигации са надхвърлили 50%, както заяви MarketWatch.

Последният стадий от разпродажбата на пазара на облигации беше изключително мъчителен за вложителите, защото облигациите и акциите паднаха в тандем, както стана през 2022 година, което докара до загуби в портфейли с експозиция и към двете.

Въпреки това, вложителите, обезпокоени от идната още болежка на пазара на облигации, може да намерят разтуха в признаците, че разпродажбите стартират да наподобяват пресилени. Според разбор на BofA цените на държавните облигации наподобяват пренапрегнати по отношение на тяхната 200-дневна пълзяща междинна.
 Обърнатата лихвена крива става по-малко обърната - добре ли е това?
Обърнатата лихвена крива става по-малко обърната - добре ли е това?

Каква е разликата сред " бичо нанагорнище " и " мечо нанагорнище " и за какво това въздейства и на пазара на труда

Книгата на облигациите на Bank of America, държани до падеж, отбелязва големи загуби на бумаги на фона на разпродажбата, съгласно мнения на анализатори и скорошен отчет на Bloomberg News, който упреква дългогодишните държавни облигации и ипотечни облигации на банките за закъснение на облагата.

Търговията с държавните облигации беше затворена в понеделник заради празничен ден в Съединени американски щати, само че фючърсните контракти, обвързани с държавни облигации, се покачиха, защото нахлуването на Хамас в Южен Израел през уикенда провокира опасения за ескалация на геополитическия риск. Междувременно iShares 20+ Year Treasury Bond ETF TLT се увеличи с 1,3% до $85,86 на акция.
 Снимка 637182
В понеделник президентът на Федералния запас на Далас Лори Лоугън сподели, че възходящата рентабилност на държавните облигации може да понижи нуждата от по-нататъшни покачвания на лихвените проценти, което може да помогне за поддръжка на цените на облигациите, защото опасенията по отношение на проектите на Фед за увеличение са били в центъра на облигационните пазари.

Време ли е вложителите да покачат експозициите си в държавни облигации?

Докато акциите се срутват от възходящата рентабилност на облигациите, финансови специалисти споделят, че елементарните вложители могат да се оправят с ударите, като усилят експозицията си към дълготрайни съкровищни облигации и други закрепени приходи - стига да схващат какво вършат.

Доходността - и повече от нея - е ужасно звучаща концепция за повече хора, откогато Федералният запас стартира да усилва своя референтен лихвен % през март 2022 година
 Защо вложителите (все още) не трябва да се паникьосват от високите лихви по държавните облигации
Защо вложителите (все още) не трябва да се паникьосват от високите лихви по държавните облигации

Кой може да каже кое е обикновено?

Високодоходните спестовни сметки, депозитните документи и взаимните фондове на паричния пазар се трансфораха в примамливи способи за добиване на облаги от пари в брой. Лесно е да намерите тези артикули със ставки в диапазона от 4% и 5%.

Съкровищните бонове, които са падежирани в границите на една година, също са били място, създаващо рентабилност за вложение на пари в брой. Доходността на съкровищни бонове с друга дължина е над 5%, по отношение на почти 4,5% при започване на годината.

Високодоходните спестовни сметки, депозитните документи и взаимните фондове на паричния пазар се трансфораха в примамливи способи за добиване на облаги от пари в брой.

И въпреки всичко в последно време добивите провокират безпокойствие. В продължение на повече от месец бързото повишаване на доходността на дълготрайните държавни облигации и разпродажбата на пазара на облигации събаряха фондовия пазар.
 Време ли е да се страхувате от финансовите пазари? По-скоро
Време ли е да се страхувате от финансовите пазари? По-скоро " ДА "

Много са факторите, които могат да доведат до неочаквани сривове на пазарите

Все отново някои финансови специалисти споделят, че няма нищо неприятно в закупуването на дълготрайни съкровищни облигации за човек, който желае да продължи да влага парите си в работа. Разбира се, те би трябвало да схванат рисковете и изгодите за облигациите, когато лихвените проценти се повишават и падат.

" Преминаването от пари в брой към закрепен приход е верният ход сега ", сподели съветникът по благосъстоянието Мариса Бредбъри, ръководещ шеф на офисите във Флорида за Sigma Investment Counselors. " Определено можете да заключите някои прилични цени, които не сме виждали отдавна. "

" Преди закрепеният приход беше толкоз значима защитна част от портфейла. Сега в действителност можете да спечелите порядъчен приход и от него ", сподели тя.

" Положителната страна на случилото се е за спестителите ", сподели Мат Зомър, началник на профилирана консултантска група в Janus Henderson Investors. " Никога не е имало толкоз привлекателна опция за вложения с закрепен приход, както в този момент. "
 Време ли е за повече облигации в портфейлите?
Време ли е за повече облигации в портфейлите?

Криптовалутите, сякаш изгубиха от своя искра

Разбира се, имаше време, когато доходността на държавните облигации беше надалеч над настоящата им граница. В началото доникъде на 80-те години доходността на 10-годишните държавни облигации и 30-годишните съкровищни облигации надхвърляше 10%. Зомер и други експерти по финансово обмисляне са фокусирани върху сегашното и бъдещето, тъй като това е задачата на финансовото обмисляне. Ето какво си мислят:

Подходът " щанга "

Когато клиентите, които построяват своето гнездо, желаят да влязат ол-ин в съкровищни бонове, Зомер вместо това ги поучава да употребяват метод " мряна ", който прибавя композиция от по-дългосрочни държавни облигации и закрепен приход.

" Това е тъкмо времето, когато вложителите не би трябвало да изпадат в хибернация в късия завършек на кривата [на доходност] ", сподели Ричард Стайнбърг, основен пазарен пълководец и шеф на The Colony Group, консултантска компания за благосъстояние. Той също по този начин поучава клиентите да удължат периода на своите държавни облигации и вложения с закрепен приход.

Доходността се увеличи още веднъж в петък сутринта след по-силния от упования отчет за работните места през септември. Доходността на двугодишните съкровищни облигации се увеличи до съвсем 5,1% от 5,023% в четвъртък следобяд и от 4,26% преди година.

Доходността на десетгодишните съкровищни облигации се повиши до 4,86% от 4,715% в четвъртък следобяд и от 3,82% преди година. Доходността на 30-годишните облигации доближи 5,01%, по отношение на 4,88% в четвъртък и по отношение на 3,78% преди година - насочвайки се към петък сутринта към най-високото равнище от август 2007 година

Доходността и цената на облигациите постоянно се движат в разнообразни направления. Когато лихвените проценти се покачват, цените на облигациите понижават и доходността на облигациите се усилва. Когато лихвените проценти падат, цените се усилват и доходността понижава. Това е мястото, където идва бележката за нерешителност.

Подгответе се за загуби, в случай че Фед продължи да покачва лихвените проценти, сподели Дейвид Секера, основен пазарен пълководец на Съединени американски щати в капиталовата изследователска компания Morningstar.

Засега може да е добър миг портфейлите от облигации да се усилят в дълготраен проект. " Част от това, което виждаме на фондовия пазар, е пренасочване на акции към закрепен приход ", сподели той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР