Загубилата на косъм кметските избори в София Ваня Григорова ще

...
Загубилата на косъм кметските избори в София Ваня Григорова ще
Коментари Харесай

Сензация в Narod.bg: Ваня Григорова става общинар №1 в София

Загубилата на косъм кметските избори в София Ваня Григорова ще получи справедливо място в локалната власт в най-големия български град – синдикалистката е на път да стане ръководител на Столичния общински съвет, издаде пред Narod.bg източник от „ Московска “ №33.

След като по-рано през днешния ден на претендента на розовата коалиция „ Продължаваме промяната “-ДБ-„ Спаси София “ Борис Бонев най-сетне му увря главата, че няма да бъде подсилен за поста и самичък хвърли кърпата, разумният свършек на драмата с избора на ръководител на СОС ще получи своето позволение с избора на Ваня Григорова, изясни информаторът ни.

За задачата ПП-ДБ и хората на Борис Бонев от „ Спаси София “ договарят с общинските съветници на Българска социалистическа партия при какви условия ще застанат зад новата звезда в лявото политическо пространство.

До момента работата на локалната власт в София е блокирана, тъй като Борис Бонев, който беше претендентът на обединението за общинар №1, два пъти не беше определен. И в двата пъти той беше подсилен единствено от своята група в съвета.

Реклама

По този мотив през днешния ден Бонев изясни, че решението да се отдръпна от конкуренцията е групово и подкрепено от всички общински съветници на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ („ Спаси София “). Той, обаче, спести информацията дали обединението ще поддържа някой различен в борбата за поста.

Неуспелият претендент за кмет на София от ГЕРБ Антон Хекимян посочи, че и неговата партия няма да издигне претендент.

Лидерът на „ Спаси София “ по този начин и не събра нужните 31 гласа, с цел да стане ръководител на Общинския съвет. Бонев на два пъти доближи до балотаж за поста с издигнатата досега от Българска социалистическа партия Диана Тонова.

Бонев на процедура беше номиниран за ръководител на СОС още с оповестяването на общата коалиция и кандидатурата на Васил Терзиев за кмет.

Обединението тогава разчиташе да получи болшинство в Общинския съвет, само че изборният резултат им отреди едвам 23 места от 61 вероятни, от които ГЕРБ имат 14 общинари, Българска социалистическа партия – 9, „ Възраждане “ – 8, по трима от „ ИТН “ и локалната коалиция „ Синя София “, а Вътрешна македонска революционна организация е показана от един консултант – Карлос Контрера.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР