Загубата на обоняние и вкус може би са симптоми, че

...
Загубата на обоняние и вкус може би са симптоми, че
Коментари Харесай

Коронавирус: Ключови симптоми ли са загубата на обоняние и вкус?

Загубата на подушване и усет може би са признаци, че имате ковид. Това са открили екип от английски учени от Кралския лицей в Лондон, осведоми Би Би Си.

Екипът е ревизирал отговорите на повече от 400 000 души, които благодарение на приложение са съобщили признаците си. Но загубата на аромат и усет също е симптом за други инфекции, в това число и грип. И специалисти означават, че температурата и кашлицата остават най-важните признаци на ковид.

Кралският лицей е събрал информацията за вероятните признаци при ковид, с цел да помогне на специалистите по-добре да схванат и да се борят против болестта.

Тези, които са употребявали приложението Covid Symptom Tracker, показват следните признаци: 53% имат умора; 29% - непрекъсната кашлица; 28% - задух; 18% - загуба на подушване и усет, а 10,5% - температура.

От тези 400 000 души 1702 са тествани за Covid-19. 579 от тях са с позитивен резултат, а останалите 1123 с отрицателна проба.

Сред доказаните случаи 59% от тях имат загуба на подушване и усет.

Трябва ли загубата на подушване и усет да бъдат включени към главните признаци при обзор?

Експертите считат, че няма задоволително доказателства.

Британските здравни управляващи и Световната здравна организация не са ги добавили към листата.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 754 000 доказани случая, а умрелите са повече от 36 000. Регистрирани са случаи в 202 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 860 000 случая и повече от 42 000 умряли в 180 страни, възстановили са се повече от 178 000. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР