Загубата на домашен любимец е истински удар за всеки човек.

...
Загубата на домашен любимец е истински удар за всеки човек.
Коментари Харесай

Кучетата никога не умират. Те остават в нашите сърца

 Кучетата-никога-не-умират.-Те-остават-в-нашите-сърца

Загубата на домакински любим е същински удар за всеки човек. Защото за мнозина животните са членове на фамилията. 

Ърнест Монтегю знае какво значи да се лишиш от някой доста непосредствен. Когато неговото куче, черно-белият питбул Боло умрял, той решил да му отдаде последно почитание. И написал няколко трогтелни и мъдри слова, които не могат да не развълнуват:

„ Този, който счита, че се е лишил от кучето си поради неговата гибел, не е прав. Кучетата не умират в никакъв случай. Те се уморяват, остаряват, костите ги болят. Но не умират.

Техният свят е какафония от миризми. На цветя, пилешки кокали, аромат на друго куче. И вашата. Това е, което прави техния свят съвършен и в идеалния свят няма място за гибел. Разходката с вас – това е всичко, което те имат.

Когато мислите, че то е умряло, това не е по този начин. То просто е заспало във вашето сърце. Впрочем, там то маха с опашка. Ето за какво по този начин ви боли сърцето, а върху очите ви се появяват сълзи. Как да не плачеш, в случай че в гърдите ви маха с опашка щастливото куче? То ви споделя: „ Благодаря ти, че ми даде най-хубавото и най-топлото място за сън – твоето сърце “.

След няколко години то ще спи по-дълбоко и по-дълго и вие също. То беше ХУБАВО КУЧЕ и вие и двамата го знаете. Кучетата не са „ мъртви “. Всъщност това в никакъв случай не се случва. Те спят във вашето сърце и се разсънват, когато не очаквате. Такива са те!

На мен ми е мъчително за хора, чиито кучета не спят в сърцата им. Само сте изгубили. Извинете, в този момент нуждая се да поплача… “

Прочитайки тези невероятни думи, няма потребност да се добави друго. Голямо благодаря, Ърнест!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР