Загреб. Заместник-председателят на СДС и кмет на община Карлово д-р

...
Загреб. Заместник-председателят на СДС и кмет на община Карлово д-р
Коментари Харесай

Д-р Емил Кабаиванов участва в годишния конгрес на ЕНП

Загреб. Заместник-председателят на Съюз на демократичните сили и кмет на община Карлово доктор Емил Кабаиванов взе участие, с право на глас, в годишния конгрес на Европейската национална партия /ЕНП/ на 20 и 21 ноември в хърватската столица Загреб. Това оповестиха от пресцентъра на Община Карлово .
В първия ден от форума делегациите на Съюз на демократичните сили и на ГЕРБ, водени от техните водачи Румен Христов и министър-председателя Бойко Борисов, дружно с евродепутатите, поддържаха за президент на ЕНП Доналд Туск - напускащ поста ръководител на Европейския съвет. Вечерта представителите на двете партньорски партии организираха среща-разговор.
В работата на конгреса на 21 ноември би трябвало да бъдат определени заместник-председатели на ЕНП. Делегациите на Съюз на демократичните сили и ГЕРБ ще гласоподават за номинацията на българския евродепутат Мария Габриел.
В конгреса на най-големия политически блок в Европейския парламент - ЕНП, вземат участие към 2 000 делегати и длъжностни лица от 40 страни, в това число немският канцлер Ангела Меркел, новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и актуалният началник на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.
По време на визитата си в Загреб доктор Кабаиванов е провел първични диалози за побратимяване на Карлово с Вуковар, Република Хърватска.
Град Вуковар се намира в източната част на Хърватия на границата със Сърбия, с към 30 000 души население. Най-голямото речно пристанище в страната, ситуирано при сливането на река Вука и р. Дунав. Във Вуковар се намира българско военно гробище на 1029 български бойци, починали по време на Втората международна война. Знаков град за Хърватия, сцена на тежки сражения по време на Хърватската войната за самостоятелност през 1991 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР