Заглавието може да е крайно и провокативно, но е много

...
Заглавието може да е крайно и провокативно, но е много
Коментари Харесай

Вече шести ден няма държава България

Заглавието може да е извънредно и провокативно, само че е доста близо до действителността в която живеем. Вече шести ден Търговският указател към Агенцията по вписвания е недосегаем заради неразбираеми аргументи. Това блокира работата на редица юридически лица, нотариуси, юристи, банки и други.

В петък бе прекратен достъпът до въпросния указател, като неотложно били ангажирани екипи на всички поддържащи компании, IT специалисти от организацията, както и от други държавни ведомства, които работили непрекъснато по отстраняването му.

Сайтът на Търговския указател информираше жителите, че казусът ще бъде решен в период до 8 часа. След тяхното приключване той бе продължен до неделя (12.08.2018 г.), а през днешния ден стана ясно, че не се знае по кое време ще бъде решен казусът и че министърът на правораздаването е сезирал прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи, което ни води до извода, че въпросният срив в системата е дело на недоброжелатели.

Поради срутва изваждането на информации и вписването на промени в търговски сдружения е невероятно. Това води до блокиране на работата на юристи, нотариуси, банки и други сдружения заради изчезнала информация.

Проблемът обаче е доста по-голям . Освен, че работата на институциите в България на процедура е парализирана, никой не знае какво действително се случва с комерсиалния указател, който е фундаментален за демократичното битие на страната ни. 

Някой знае ли дали сега не се източват големи масиви от извънредно значима информация?

Някой знае ли дали сега не се правят фалшификации и злоупотреби с тези големи масиви от значима информация?

Някой знае ли дали тези големи масиви от значима информация съществуват, или те са изтрити окончателно и вечно, което би върнало България в каменната епоха?
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР