Загиналите са предоставяли необходимата храна, пристигнала по море вчера, когато

...
Загиналите са предоставяли необходимата храна, пристигнала по море вчера, когато
Коментари Харесай

Нетаняху призна, че неумишлен израелски удар е убил хуманитарните работници в Газа

Загиналите са предоставяли нужната храна, пристигнала по море през вчерашния ден, когато са станали обект на израелски удар, заяви по-рано филантропичната организация. Въпреки дейностите за съгласуваност с ЦАХАЛ, конвоят на УСК е бил ударен, откакто е потеглил от склад в Деир ал Балах в централна Газа с повече от 100 тона храна, която била доставена по море, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Подобни неща стават по време на война. Ще проверяваме случая в контакт в страните (от които са жертвите) и ще създадем всичко по силите си, с цел да подсигуряваме, че това няма да се повтори ", сподели във видеообръщение Нетаняху.

Израелският боен представител контраадмирал Даниел Хагари също изрази " откровена тъга " за гибелта на седемте филантропични служащи и даде обещание казусът да бъде разследван от " Механизма за определяне и оценка на обстоятелства ", като го дефинира като " самостоятелен, професионален и експертен орган ".Това " ще ни помогне да понижим риска от повторна поява на сходно събитие ", увери той.

Хагари добави, че е разговарял с създателя на организацията " Уърлд сентрал кичън " Хосе Андрeс, към която принадлежаха починалите филантропични служащи, като е изразил най-дълбоките си съболезнования.

" Изразяваме откровена тъга и към нашите съюзнически страни, които са правили и не престават да вършат толкоз доста, с цел да оказват помощ на нуждаещите се ", се прибавя в изказването.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Боре осъди нападението и настоя за започване на следствие във допустимо най-кратък период.

" Въпреки всички претенции за отбрана на цивилното население и филантропичните служащи, ние продължаваме да виждаме по какъв начин почтени хора биват убивани ", съобщи Борел.

Междувременно израелският преговорящ екип ще се върне през днешния ден от Кайро, откакто на диалозите в египетската столица беше направено ново проектопредложение за прекъсване на огъня в Газа и освобождение на заложниците, съобщи канцеларията на израелския министър председател.

" В рамките на договарянията с общителното ходатайство на Египет медиаторите формулираха осъвременено предложение, което да бъде предадено на " Хамас ", се показва в изказването на канцеларията.

В него се добавя, че Израел чака от медиаторите да окажат по-голям напън на " Хамас " за реализиране на договорка.

Същевременно Нетаняху беше изписан през днешния ден от болничното заведение с лед интервенция на херния и заяви, че се възвръща.

Във видеообръщение, публикувано от неговата канцелария, израелският министър председател благодари на лекарския екип за " сполучливата интервенция на хернията му ".

Миналата година Нетаняху претърпя сърдечна интервенция за слагане на пейсмейкър, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР