Загиналите при пътни катастрофи във Франция са намалели с близо

...
Загиналите при пътни катастрофи във Франция са намалели с близо
Коментари Харесай

Загиналите при катастрофи във Франция са с 40% по-малко

Загиналите при пътни произшествия във Франция са намалели с близо 40%, спрямо предходната година по това време. Предполага се, че причина за позитивната статистика са наложените национални ограничения за блокиране на ковид, които държат милиони коли, пешеходци и велосипедисти отвън пътищата, написа БГНЕС. На 67-те милиона жители на Франция е предложено да си стоят у дома от 17.03.20 година, като на множеството хора им е позволено да напущат къщата единствено при първа нужда .
Ограничено е и пътуването в страната, защото страната се стреми да спре разпространяването на ковид, от който починаха повече от 13 000 души от към 124 000 инфектирани. Пътните управляващи оповестиха, че смъртността от пътни катастрофи е намаляла с 39,6% в цялата страна през март в съпоставяне със същия месец на предходната година.  Има известия за към 150 смъртни случая в трафика, по отношение на 255 през 2019 година, оповестяват от Министерството на вътрешните работи на Франция.
Броят на произшествията също е понижен с 43% - от близо 4 300 през март 2019 година съвсем на половина - малко над 2 400 през същия месец тази година. По пътищата на Франция в този момент има доста по-малко велосипедисти и пешеходци, което е главен фактор за намаляването на смъртността. Но броят на смъртните случаи измежду водачите на търговски транспортни средства не означи спад. Пътните управляващи оповестиха и за скок в броя на колите, движещи се с превишена скорост по пътищата на Франция - сред 30.03.20 година и 05.04.20 година Предстои ограниченията за ограничение във Франция да останат в действие минимум до 15.04.20 година, макар че държавното управление може да разгласи идната седмица разширение на периода на строгите правила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР