Загасен е пожарът, който избухна преди обед във военния завод

...
Загасен е пожарът, който избухна преди обед във военния завод
Коментари Харесай

Няма данни за замърсяване на въздуха след пожара в Дунарит

Загасен е пожарът, който избухна преди обед във военния цех „ Дунарит ". Няма потърпевши хора. Всички служащи бяха евакуирани. Евакуирани са били и децата от учебното заведение и детската градина в близкото село Николово и град Мартен. Няма данни за замърсяване на въздуха в региона.

Ситуацията на територията на военния цех " Дунарит " към този момент е овладяна, няма заплаха от гърмеж, безапелационни са от пожарната и приканват хората да не се поддават на суматоха.

Пламъците са тръгнали от смесител за за взривни субстанции. По това време в цеха, в който се работи с тротил, е имало 10 души.

След възникването на пожара в цеха, хората са излезли на открито без суматоха. Някои от тях даже не разбрали каква е повода за евакуацията.
Евгения Ванкова: Видях дим в постройките. Съобщение имахме и по най-бързия метод напуснахме пространствата на необятно място съгласно инструкциите.Нито сме видели, нито сме чули нещо. Казаха да излезем навънка и това е.
На пристигналите на място противопожарни екипи не се е наложило да влизат в зоната на цеха, с цел да гасят пожара.
гл. комисар Николай Николов - шеф на ГДПБЗН: Такива дейности, все още не са предприемани. За наслада не е имало детонация, не гърмеж, а запалване, запалване... Вътре няма хора, в това число няма пожарникари.Петър Петров - изп. шеф на " Дунарит " АД: По принцип взривни субстанции, когато се възпламенят не се гасят.
За момента не е ясно какъв брой и какви тъкмо взривни субстанции е имало в изгорялото помещение на цеха. Според управлението на завода заплаха от гърмежи няма. Самият завод се намира на към километър и половина от основния портал на " Дунарит ". Няма и заплаха за складовете с муниции.
Петър Петров - изп. шеф на " Дунарит " АД: Складовете ни са изнесени по всички правила. Те са там на втория портал и на 50 километра в близост, тъй че склад там няма.
През нощта на място ще останат няколко противопожарни екипи, които да наблюдават обстановката. Три дрона, оборудвани с термокамери, ще следят от въздуха за допустимо обновяване на пожара.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР