Загадъчно и интригуващо откритие направиха медици от Центъра по хосписна

...
Загадъчно и интригуващо откритие направиха медици от Центъра по хосписна
Коментари Харесай

Зловещо! Ето какъв сън се явява на човек, преди да умре

Загадъчно и завладяващо изобретение направиха медици от Центъра по хосписна и палеативна помощ в Бъфало Съединени американски щати вследствие на десетгодишно проучване, оповестява " Популярна механика ".

Екип експерти, отпред с Кристофър Кер, следили умиращи пациенти и по този начин открили, че гибелта дава знак за приближаването си – малко преди тя да настъпи, хората били «навестявани» от едни и същи ярки сънища. Трябва да се означи, че този феномен е бил регистриран при 88% от общо над 13 000 души, следени през този интервал.

По техни разкази, в 72 % от случаите, те общували насън с умряли родственици и другари, изпитвайки най-топли усеща. 59 % от участниците в наблюдението опаковали куфари или купували билути в последните си сънища, т.е. «стягали са се за последния си път», споделят учените.

29 % също виждали свои близки и родственици, само че живи. И най-после, 28 % следили в предсмъртните си сънища разнообразни свои мемоари от живота си, оставили у тях приятни усещания.

Учените отварят огромна скоба и с горест споделят, че в групата на изследваните е имало и тежко заболели деца. При тях е открито изключение от общата наклонност – на дребните ангелчета, дни преди да си отидат от този свят най-често им се присънвали починали домашни животни – обичано куче, или котка, което те разпознавали и назовавали по име. Споделяли също, че им присънвали и възрастни хора, само че не знаели кои са те.

Според учените, загадъчните съновидения започвали 10-11 седмици преди гибелта, като освен това, три седмици преди края на земния път, честотата им стремглаво се увеличавала. На този стадий Кер и неговият екип нямат пояснение на странния феномен. Възможно е с приближаването на гибелта в мозъка да настъпват някакви промени, водещи до сходни повтарящи се сюжети насън. Ясно е едно обаче, това успокоява хората и понижава страха им от скорошната гибел, споделят те.

Източник: Мениджър Нюз
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР