Заев: Трябва да избираме бъдеще или изолацияМакедонският парламент започна своята

...
Заев: Трябва да избираме бъдеще или изолацияМакедонският парламент започна своята
Коментари Харесай

Заев: Трябва да избираме бъдеще или изолация

Заев: Трябва да избираме бъдеще или изолираност
Македонският парламент стартира своята сесия, в дневния ред на която държавното управление показа предлагането за прекосяване към изменението на конституцията.

Формулирайки предлагането, министър председателят Зоран Заев акцентира, че в този момент най-голямата отговорност за бъдещето на страната е в ръцете на законодателите. Той прикани всички да гласоподават по собствен избор, изключително тези, които се двоумят и мислят по какъв начин да гласоподават.

„ Погледнете към бъдещето, бъдещето на вашите деца “, сподели министър председателят, като добави, че волята на жителите е страната да продължи напред.

Според него другият избор ще хвърли Македония в изолираност и ще възвърне политическите контузии, които страната е претърпяла през последните 27 години и изключително през последните няколко години.

Гласът за европейското бъдеще на Македония ще води страната до пълноправно участие в НАТО и Европейски Съюз, сподели Заев.

„ Трябва да решите дали ще реализираме доста или ще загубим доста “, добави министър председателят.

Той прикани разделянето на партийна линия да завърши и да бъде реализирано помиряване във връзка със събитията от 27 април 2017 година, когато се стигна до кървави конфликти в Народното събрание в Скопие. Тогава навалица съперници на СДСМ нахлу в Народното събрание и фотографията на Заев с окървавено лице обиколи света.

„ Това е опция да си извиним “, сподели министър председателят за 27 април. „ Нека си подадем ръце “, сподели той, добавяйки, че няма различен метод хората да се примирят, в случай че политици, депутати в Народното събрание, не си простят.

Според него тяхната историческа роля и решение се чакат от всички жители и всички в света, сподели Заев.

Правителството е готово за приемане на промените на конституцията, само че те да бъде в духа на съглашението от Преспа.

Илия Димовски от ВМРО-ДПМНЕ преди гласуването на дневния ред изиска да се отдръпна въпросът, тъй като, както сподели той, този въпрос не е получил доверие нито на избори, нито на референдума. 39 депутати гласоподаваха за предлагането на Димовски, а 67 - срещу.

В залата са депутати от всички парламентарни групи, на срещата участва и министърът на външните работи Никола Димитров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР