Заетите в София са толкова удовлетворени от работата си, колкото

...
Заетите в София са толкова удовлетворени от работата си, колкото
Коментари Харесай

Хората в София са толкова доволни от работата си, колкото тези в Лондон, Мюнхен и Люксембург

Заетите в София са толкоз задоволени от работата си, колкото и тези в някои от икономическите центрове в Европа, като Мюнхен, Лондон, Варшава и Люксембург. Казано по различен метод, 71% от тях настояват, че се усещат добре на позицията, която заемат сега в професионален проект.

Това демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат от изследване, извършено през 2015 година и оповестено през днешния ден. Според него тъкмо толкоз е делът на задоволените чиновници и в изброените други градове на Стария континент.

Нещо повече, съгласно изчисленията работещите в българската столица, дружно с тези във Варшава, са най-доволните от професионалното си развиване в огромните градове в Централна и Източна Европа.

Любопитното е, че различен български град се показва по-добре и от тях и е отличник в района. Това е Бургас, където 76 на 100 са задоволени от работата си. С този резултат обитаемото място се подрежда на 2% от топ 3 на градовете с най-удовлетворени чиновници, където на трето място е Копенхаген със 78 на 100.

На първо място в цяла Европа по този индикатор са хората в Грац, като делът на доволните от тях е 85%. С 6% по-малко са тези от града на второ място - Виена.

Отново във връзка с европейските столици, с изключение на София и Варшава в никоя друга от района не се надвишават 70 на 100. Най-близко до този резултат е Братислава, където задоволените чиновници са 69 на 100. Над 60 на 100 са и тези в Прага.

В градове, като Букурещ и Любляна доволните чиновници са към 50 на 100. Най-недоволни освен в района, само че и в цяла Европа, се оказват тези в Атина и Будапеща, където по-малко от половината работещи се усещат задоволени.

От данните на Евростат става още ясно, че 68% от заетите в София правят оценка опциите за намиране на работа в града като положителни. В Бургас тази група са 42%. Сред обитаемоте места с най-хубави опция за намиране на работа са в Прага, Клуж, Мюнхен и Братислава. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР