Заешкото месо все по-често може да се намери на българския

...
Заешкото месо все по-често може да се намери на българския
Коментари Харесай

Попска яхния със заешко: Всичко се слага в гювеча и се пече във фурната

Заешкото месо все по-често може да се откри на българския пазар и в огромните магазини и сигурно много домакини се питат: „ Как да го подготвя? “ В рецептите заешкото месо най-често се съчетава с доста лук. Рецептата за попска яхния със заешко е вид на лучена яхния. Заек попска яхния е богато ядене, което се подготвя с доста зеленчуци и е уместно за посрещане на доста посетители.

Ястието е уместно и в случай че до момента не сте приготвяли заек и нямате опит със заешкото месо.
Просто тъй като тази манджа се готви сама, вашата задача е да сложите всички съставки в гювеча, да го пъхнете във фурната и да го… забравите.

Ето и нужните артикули:
лук – 1 кг,
моркови – 3 броя,
целина – 1 глава,
дафинов лист – 8 листа,
бахар – 6 зърна,
чесън – 3 глави,
черен пипер – 10 зърна,
домати – 1 кг,
лимон – 1 брой,
маслини – 10 броя,
заешко месо – 1 кг.

Първата стъпка от рецептата е подготовката на продуктите. Обелете главите лук, като е добре те да са приблизително огромни. Измийте и обелете морковите и ги нарежете на дебели кръгчета. Обелете и чесъна, почистете и нарежете на едри кубчета целината. Измийте хубаво заешкото месо и го нарежете на огромни части.

В бездънен тиган или тенджера загрявате ½ чаена чаша олио, след което в него изсипвате частите заешко месо. След като заешкото месо придобие леко златист цвят го извадете от мазнината и в същото олио изсипете и всички зеленчуци (без доматите) за няколко минути. Най-добре е да приготвите попската яхния със заешко месо в гювеч. Изсипвате запържените зеленчуци дружно с мазнината, месото, всички подправки, маслините, задачите домати в гювеча и разбърквате, като най-отгоре нареждате нарязания на резенчета лимон.

Ако ползвате домати, то ги измивате и ги слагате цели, в случай че нямате пресни домати може да ползвате и домати от консерва. Слагате гювеча с попската яхния със заешко в студена фурна и я включвате на оптимални градуси, след което намалявате фурната на 200 градуса и оставяте ястието да се пече за към 2 часа. Това е!
Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР