Заемащата седма позиция в световната ранглиста по тенис при жените

...
Заемащата седма позиция в световната ранглиста по тенис при жените
Коментари Харесай

Онс Жабюр иска равно заплащане за мъжете и жените в Рим

Заемащата седма позиция в международната класация по тенис при дамите Онс Жабюр (Тунис) съобщи, че състезателките при дамите не би трябвало да чакат, с цел да получават същите суми от наградни фондове като мъжете на шампионата в италианската столица Рим, откакто уредниците оповестиха проектите си за равнене на извоюваното през 2025 година.

Тенисът е измежду водещите спортове, в които се дискутира устрема към тъждество на парите от наградни фондове за мъжете и дамите на четирите шампионата от Големия шлем.

На събитията, проведени от Женската тенис асоциация (WTA) към момента се оферират по-малко пари от тези на Мъжката тенис асоциация (ATP). В Рим наградният фонд за мъжете възлиза на 9.51 милиона $, а при дамите 3.5 милиона $.

Шефът на Италианската тенис федерация Анджело Бинаги разгласи през предишния месец, че е почнал развой, който ще докара до равнене на наградни фондове в идващите три години, само че тунизийската Жабюр прикани за незабавна смяна.

" Не виждам за какво би трябвало да чакаме. Разочароващо е. Време е за смяна и е време уредниците на шампионата да се оправят по-добре ", сподели Онс Жабюр пред New York Times.

Испанката Паула Бадоса разяснява, че не схваща тъй като има такава разлика в наградните фондове в Рим на шампионата, който притегля елита в международния тенис. " Не знам тъй като има разлика. Не ни осведомят. Те споделят какво получаваш и би трябвало да играеш ", съобщи Бадоса.

Онс Жабюр, която е сложена под номер 4 в схемата в Рим, ще срещне точно Паула Бадоса във втория кръг. Испанката в профил германката Ана-Лена Фридзам с 4:6, 6:2, 7:6(2) в мач, траял два часа и 39 минути.

В други по-интересни мачове на старта украинката Леся Цуренко победи сънародничката си Елина Свитолина с 6:4, 6:3, Камила Джорджи (Италия) надигра Аранча Рус (Нидерландия) с 4:6, 6:2, 6:3, французойката Ализе Корне се оправи с Тереза Мартинцова (Чехия) със 7:6(2), 6:4, а рускинята Анастасия Павлюченкова в профил италианката Сара Ерани с 6:1, 6:1.

Българката Виктория Томова също взе участие в Рим, само че отпадна в първия кръг след проваляне от представителката на Казахстан Юлия Путинцева със 7:6(5), 6:7(3), 0:6 след 2:53 часа игра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР