Заем в размер на 18 млн. евро, подкрепен от плана

...
Заем в размер на 18 млн. евро, подкрепен от плана
Коментари Харесай

Планът „Юнкер“ с нова финансова помощ за предприятия в България



Заем в размер на 18 млн. евро, подсилен от проекта „ Юнкер “, е подписан от Европейската капиталова банка.

Заемът за световната софтуерна компания, която оказва помощ на доставчиците на финансови услуги да цифровизират активността си и да покачат успеваемостта, е първата транзакция в България с детайли на рисково дългово финансиране. Проектът дава директна поддръжка на локалната новосъздадена компания и е подсигурен с гаранции от Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ), главен детайл от Инвестиционния проект за Европа. Финансирането от Европейска инвестиционна банка ще подкрепи изследователската активност и ще укрепи нейното интернационално наличие.

Освен това Европейска инвестиционна банка подписа и заем в размер на 20 млн. евро за вложения в дребни и междинни предприятия.

Европейският комисар по цифровата стопанска система и цифрово общество Мария Габриел сподели: “До момента проектът Юнкер е мобилизирал общо 43 милиарда евро спомагателни вложения в цифровия бранш. Тези средства са извънредно значими, с цел да могат европейските предприятия да бъдат конкурентни в актуалния свят. Двата нови плана в България са чудесна вест и една от аргументите за това е, че отварят нови хоризонти пред дребните и междинни бизнеси. Пожелавам на повече компании в България и освен да последват този образец и да употребяват всички налични благоприятни условия да се развиват “.

Инвестиционният проект за Европа (планът „ Юнкер”) е една от главните ограничения на Европейски Съюз за поощряване на вложенията в Европа посредством основаване на работни места и обезпечаване на напредък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР