Заедно с ПП-ДБ може да понесем отговорността, но чрез управлението,

...
Заедно с ПП-ДБ може да понесем отговорността, но чрез управлението,
Коментари Харесай

Росен Желязков: Тези, които доведоха държавата до 6,4% дефицит и нов дълг, да злорадстват?

Заедно с ПП-ДБ може да понесем отговорността, само че посредством ръководството, посочи новият началник на Народното събрание
Председателят на Народното събрание Росен Желязков заяви, че ГЕРБ е подготвен за ръководство с мандата на коалиция ПП-ДБ, в случай че те поемат корав ангажимент за постоянен кабинет. Но не и при вид, в случай че не желаят ГЕРБ във властта.  

На въпрос, обвързван с конфликтните точки сред ПП-ДБ и ГЕРБ  и възможните механизми за премахване на основния прокурор, Желязков побърза да посочи, че партията ще поддържа законопроекта на Крум Зарков за правосъдната власт, след което той ще мине за утвърждение в Конституционния съд.
 
" Това не е ябълка на раздора, само че с цел да се случи, този парламент би трябвало да работи ", изясни Желязков. 

По отношение на бюджета, той означи, че щом Министерство на финансите предвижда недостиг от 6,4%, това значи, че страната през идващите месеци би трябвало да изтегли 13 милиарда лева нов дълг.

Това може да стане посредством повишение на данъчно-осигурителната тежест или посредством заеми.

От думите на Желязков стана ясно, че ГЕРБ не желаят дефицитът да се компенсира с нарастване на налозите, тъй че се влиза в хипотезата на нов дълг.

Според него е доста значимо в този развой да вземат участие тези, които са предизвикали това на страната - " да се финансират обществени разноски със заеми ".

" Но в този момент да стоят в профил и да злорадстват... -недоумява Желязков. - Заедно ще понесем отговорността, само че посредством ръководството. "  

Според него в случай че има работещ парламент, сигурно ще има промени в Изборния кодекс, тъй като със настоящия доста мъчно ще се организира локалния избор. 

" С множеството партии имаме разбирането, че сегашните машини не могат да изпълнят предназначението си - посочи той. - Ще е по-добре да се отделят средства за нови машини, един път, само че вечно. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР