Заедно с новите устройства от Galaxy S серията, на събитието

...
Заедно с новите устройства от Galaxy S серията, на събитието
Коментари Харесай

Samsung AI - и телефонът става най-добрият ни приятел

Заедно с новите устройства от Galaxy S серията, на събитието Galaxy Unpacked Samsung показаха и своя изкуствен интелект. Samsung AI е отговорът на компанията на големия интерес към AI технологиите в последно време. С него те слагат началото на нова епоха в мобилните технологии и трансформират потребителското преживяване както и метода, по който се свързваме със света към нас.
 Samsung Galaxy S24, S24+ и S24 Ultra - по-умни, по-здрави и по-иновативни
Samsung Galaxy S24, S24+ и S24 Ultra - по-умни, по-здрави и по-иновативни

Какво ново ни предлага марката

От компанията разчитат на дългогодишния си опит и сериозните познания за това по какъв начин потребителите използват техните устройства, с цел да им дават набор от AI функционалности, с които да улеснят тяхното всекидневие и да трансфорат смарт телефона в незаменимо устройство за връзка на напълно друго равнище.

Модерният човек от ден на ден пътува, а езиковите бариери са все по-малка спънка пред общуването с помощта на новите технологии. Изкуственият разсъдък на Samsung приказва на цели 13 езика, а посредством него и ние можем да водим диалози на тях, без да имаме знания.
 Снимка 649652

Функцията Live Translate разрешава превод в действително време при осъществяване на диалози в разнообразни приложения - както гласов, по този начин и под формата на текст. Това не изисква инсталирането на спомагателни приложения, а сигурността на диалозите ни е обезпечена.

Chat Assist пък ни разрешава превод на изпратените и получени известия в действително време. Отново е съчетаем с всички употребявани приложения и улеснява връзката ни, без да е належащо да преминава през други стратегии за превод. Изкуственият разсъдък е непосредствено вграден в клавиатурата на S24 устройствата и до момента в който пишем на един от 13-те езика, които поддържа, той непосредствено превежда написаното.
 Снимка 649648

Android Auto пък разрешава превод и прочитане на известията, които получаваме, до момента в който караме, и ни предлага подобаващи отговори, от които можем да изберем. 

Note Assist ни оказва помощ да организираме бързо и елементарно деня си чрез Samsung Notes и потреблението на авансово заложени шаблони за бележките. Можем да си водим и гласови мемоари посредством Transcript Assist технологията с изкуствен интелект, която трансформира думите ни в текст, прави систематизирания и даже може да превежда записите. 

Circle to Search е нов инструмент, който трансформира напълно метода, по който можем да търсим предмети, места и всичко друго, което окото ни види. В партньорство с Гугъл Samsung ни дават варианти за търсене единствено с няколко докосвания.
 Снимка 649649

Например можем да оградим съответен предмет от някое изображение и с търсачката да получим изчерпателна информация за него от най-голямата интернет търсачка. Така към този момент няма да се чудим каква марка са слънчевите очила на обичаната ни инфлуенсърка, а за няколко секунди ще можем към този момент и да сме си ги поръчали от някой уебсайт.

Samsung AI трансформира напълно и метода, по който снимаме, посредством набор от принадлежности, систематизирани под името ProVisual Engine, които ни дават оптималната креативна независимост както при процеса на снимане, по този начин и при последващата обработка на фотоси и видеа.
 Снимка 649654

Благодарение на Nightography фотосите при ниска осветеност наподобяват по-добре от всеки път, даже когато е използван Space Zoom. На лице е ефективно премахване на шума, което разрешава оптимално изчистени фрагменти. Galaxy S24 Ultra разполага и с Quad Tele System и 5х оптично нарастване на датчика с 50 МР. Изображенията остават кристално ясни даже и при 100x с усъвършенстваното цифрово нарастване.

Инструментите за редактиране също получават поддръжката на изкуствения разсъдък, с което се уголемяват опциите им. Функцията Edit Suggestion ни предлага перфектните промени, които да създадем на всяко едно снимано изображение, с цел да изглежда по най-хубавия метод.
 Samsung и LG на CES 2024 - транспарантните тв приемници на бъдещето са към този момент тук
Прозрачните тв приемници на бъдещето са тук

Истинско произведение на технологиите

Благодарение на AI можем да нанасяме и основни промени по фотосите като да вземем за пример да променяме фона им с подобен, генериран от него, или пък да изрязваме обекти и да променяме тяхното местонахождение. А всички тези спомагателни функционалности на Samsung камерите могат да се използват и когато снимаме непосредствено от някое приложение като Instagram да вземем за пример. И по този начин освен снимането, а и шерването на фрагментите става по-лесно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР