Заедно с бившия премиер и още 14 министриНомерът бил един

...
Заедно с бившия премиер и още 14 министриНомерът бил един
Коментари Харесай

Службите на Мароко подслушвали Макрон

Заедно с някогашния министър председател и още 14 министри
Номерът бил един от 50 000

Телефонен номер, употребен от президентът на Франция, Еманюел Макрон, е бил обект на наблюдаване от страна на секрети служби, чрез незаконния израелски шпионски софтуеър “Пегас”, заяви в сряда електронното издание на вестник “Монд”. Все още не е ясно дали шпионите на Рабат са съумели да заразят апаратът, употребен от френският президент и дали са съумели да извлекат каквато и да е информация от него.

Новината идва след разкритията на Международния медиен консорциум по-рано тази седмица, за шпионската стратегия “Пегас”, създадена от израелската компания NSO, която редица държавни управления по света употребяват за нелегално следене на връзките на публицисти и неправителствени организации.

Номерът на Макрон е измежду над 50-те хиляди, засечени от консорциума, което “предполага, че клиент на “Пегас” е имал съответен интерес към заразяването на телефона” с вируса. В случая с Макрон, номерът е бил засечен през март 2019 година от “оперативен служащ в мароканските секрети служби”, са споделя в заключенията на отчета на медийният консорциум.

Елисейският замък излезе с публична позиция, в която акцентира “сериозността на информацията, в случай че бъде потвърдена”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР