Задушаващата кашлица може да развали не само целия ни ден,

...
Задушаващата кашлица може да развали не само целия ни ден,
Коментари Харесай

Отварата от дафинов лист ще ви спаси и от най-кошмарната кашлица

Задушаващата кашлица може да скапе освен целия ни ден, само че и един доста дълъг интервал, в който да не знаем какво да създадем, с цел да се преборим с нея. 

Полезната билка, която ще ви помогне извънредно доста е дафиновият лист. Той има антибактериални свойства и доста добър противовъзпалителен резултат. 

Следващите две предписания са страхотни при грип и кашлица, като е значимо да запомните, че би трябвало да пиете чая от дафинов лист единствено, до момента в който се лекувате. Продължителната му консумация би могла да ви навреди!

Рецепта 1

5 бр дафинов лист

500 мл вода

1 ч.л. мед

сок от половин лимон
 ВСЯКА жена би трябвало да пие тази билка! ВСЯКА жена би трябвало да пие тази билка!
Знаете, че билките са извънредно потребни за цялостния организъм на човек. Малцина са тези растения, които могат да ни навредят, вмес...

Измийте хубаво листата, начупете ги на по-малки късчета и ги варете във водата към 2 минутки, а по-късно свалете от котлона, сложете похлупак и оставете да престоят към 20 минути.

Накрая прецедете чая от листата, прибавете лимон и мед, когато се охлади и пийте денем. 

Рецепта 2 

В 250 мл лимонен сок прибавете 500 г захар и 15 дафинови листа и варете 1 час, до момента в който стане гъста консистенцията сходна на мед. Накрая махнете листата и разсипете в бутилки сместа. Дръжте ги в ледник и взимайте по една лъжичка дневно.


 С тази билка ще пречистите тялото от токсини С тази билка ще пречистите тялото от токсини
Всеки в миналото е консумирал тази супер храна под една или друга форма. Тя има неповторими свойства, които съумяват да излекуват над 30...

Рецепта 3 

200 гр захар

100 мл вода

10 бр дафинови листа

Сварете листата във вода, до момента в който кипне, а от захарта на правете карамел. След това доста деликатно прибавете водата към карамела, като бъркате от самото начало, а след това варете още няколко минути, прецедете и взимайте по една чаена лъжичка всеки ден по 3-4 пъти.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР