Задушавам се в Русия. Който мисли различно или има представа

...
Задушавам се в Русия. Който мисли различно или има представа
Коментари Харесай

Задушаваме се в Русия: младите руснаци, които бягат в Истанбул


" Задушавам се в Русия. Който мисли друго или има визия за живота, друга от тази на страната, се сблъсква със страшна експанзия ", споделя 21-годишният Максим. Ето какво описват млади руснаци, избягали в Истанбул.

Това изживяват тези дни инакомислещите в Русия

Те не устоят повече в Русия: по политически и икономически аргументи. Много от тях идват в Истанбул - тъй като в Турция нямат потребност от виза.

" Тук като че ли към този момент има повече руснаци, в сравнение с турци ", споделя 25-годишният Андрей. Той и приятелката му Алина са избягали от Русия, идват от далечния Владивосток. Андрей е IT-експерт, създава софтуерни стратегии, а Алина се занимава с изкуство и работи главно в интернет.
Редакцията предлага
Тъжни, гневни, обезверени

" Отдавна мислим за чужбина, само че в този момент всичко стана много набързо. Ако не бяхме реагирали незабавно, несъмнено повече нямаше да можем да напуснем страната ", споделя Алина.

Елизабет и Юри че Русия може да затвори границите. Двамата са на 25 години и са работили в Санкт Петербург за филмовата промишленост.

Всички те бягат и по стопански аргументи, само че главният им мотив е политическата конюнктура. Русия не е правова страна, споделя Елизабет. А Роман, който е на 32 години, добавя, че никой не знае какво ще се случва в Русия оттук насетне.

Точно поради това е решил да напусне и Максим, студент на 21 години. Младият мъж споделя, че към този момент се е задушавал в Русия. Всеки, който мисли по-различно или има визия за живота, друга от тази на страната, се сблъсква със страшна експанзия, споделя той и прибавя:.

Всички тези млади руснаци са тъжни, гневни и обезверени. И никой от тях не знае какъв брой дълго ще би трябвало да остане в Истанбул или някъде другаде в чужбина. Не всички носят със себе си твърда валута - на Елизабет ѝ се наложило да обменя съветски рубли по извънредно неблагоприятен курс. " Това са просто едни хартийки ", споделя тя за мощно обезценилата се съветска рубла.

" Много ни боли, че страната ни е агресор "

Освен горест и яд младите руснаци в Истанбул изпитват и бездънен позор - поради това, което тяхната Русия върши в момента. " Много ни боли, че страната ни е агресор ", споделя 25-годишната Елизабет. А Андрей прибавя, че в този момент Русия дефинитивно се е трансформирала в едно безрадостно място.

Младите руснаци са обаче безапелационни, че това се дължи не на хората или на самата страна: " Отговорен за всичко е Владимир Путин, който най-сетне би трябвало да се махне. По един или по различен метод ", споделя Елизабет.

*****

Вижте и това видео от архива ни:
Руските майки, които се борят против държавния произвол
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР