Задават се шести предсрочни парламентарни избори, ако от ГЕРБ и

...
Задават се шести предсрочни парламентарни избори, ако от ГЕРБ и
Коментари Харесай

Политолог пред Искра.бг: Президентът ще връчи третия мандат на БСП

Задават се шести предварителни парламентарни избори , в случай че от ГЕРБ и „ Продължаваме промяната-Демократична България “ върнат на президента Румен Радев неизпълнени първия и втория управнически мандат. Според специалисти третият опит също наподобява жертван .

На кой ще връчи третия изследователски мандат Румен Радев? Ще потърсим отговора от политолога Георги Киряков . Той изрично отговори пред Искра.бг :

„ Президентът ще връчи третия мандат на Българска социалистическа партия. Румен Радев има сметка, полза, с цел да се осъществя неговият политически дневен ред – да няма постоянен кабинет. Държавният глава има успореден политически дневен ред, който постанова стабилно и настойчиво неизменност, което е характерно за боен. “

„ Служебен кабинет, без контрола на Народното събрание, ще продължи да си ръководи и да си работи по разпоредбите, определяни от Президентството и от президента Румен Радев. Това са еднолични правила. Те в известна степен са в границите на закона, само че и много прескачат конституционните и законовите пълномощия на служебния кабинет “ , безапелационен е политологът.

Според Киряков страната се намира „ в отвратителна обстановка, в която служебния кабинет прекрачва пълномощията си, тъй като няма постоянен кабинет “ . Причината е, че Народното събрание се разпуска и служебното държавно управление отново би трябвало да ръководи оттатък главната си функционалност – провеждането на почтени избори . Политологът уточни:

„ Идеята на президента, партиите се дърпат от това нещо, е да се съгласува бюджет, който той да може да харчи и то еднолично. Само, че партиите го схващат и макар публичните настройки, се пробват да блокират тази опция, т.е. да основат обстановка, в която страната може да банкрутира, което също е неуместно и неуместно от страна на народните представители. “

„ Личните пристрастия и вражди с Президентството и президента са по-силни от този здрав разсъдък, който партиите би трябвало да проявят и да гласоподават някакъв бюджет, който да предотврати банкрут на страната “ , безапелационен е Георги Киряков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР