Задава се втора вълна. От доста време говоря, че октомври

...
Задава се втора вълна. От доста време говоря, че октомври
Коментари Харесай

Прогноза: Голямата опасност от коронавируса за България – месец ноември

Задава се втора вълна. От много време приказвам, че октомври ще бъде временен месец – сред това какво беше август и септември и какво ще стане през ноември. Това сподели математикът проф. Николай Витанов, който работи за Националния действен щаб (НОЩ). И напомни, че дал оптимистична прогноза 25 000 до края на октомври, само че песимистичната е 30 000.
Според Витанов, въпреки всичко надали ще стигнем 30 000 до края на октомври, само че 25 000 ще прескочим. Той посочи, че след 25-то число на съответния месец дава прогноза за идващия месец. Витанов беше безапелационен пред Нова телевизия – ноември месец ще е сериозен, би трябвало да издържим тогава. Ако го създадем, има вяра да минем през зимата с по-малко случаи.
Не бива случаите да са над 500 дневно. Здравната система може да издържи две-три седмици, в случай че непрекъснато има по 500 дневно, посочи Витанов. И сподели, че не чака над 120 души в интензивно поделение през октомври. Сега те са 57. А в болница, до края на октомври Витанов чака 1200 – 1300 души, само че в случай че има 30 000 случая, то в болница ще са 1800, което към този момент слага напрегнат здравната система.
 Коронавирусът по света: На доста места обстановката става много тежка Коронавирусът по света: На доста места обстановката става много тежка
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 35 686 133 и 36 041 783 съгласно американ...
Базовото репродуктивно число в този момент е 1,24 – т.е. щом 100 души прекарват, 124 остават след тях към момента заболели. Около 2,5 – 3% от българите са се срещали с вируса, което е малко, изясни Витанов. И добави, че в Испания репродуктивното число също е почти толкоз.
" Този вирус отваря дупка в имунната система и към този момент каквито екстри си имате, почват да работят ", съобщи математикът какво съставлява COVID-19. Той добави, че освен това движение на болест, в случай че ще приказваме за стаден имунитет, би трябвало да минат години.
Още: " "
" "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР