Задава ли се нова вълна на COVID-19 в Китай? Световната

...
Задава ли се нова вълна на COVID-19 в Китай? Световната
Коментари Харесай

Българин в Пекин: От седмица се провежда масово тестване

Задава ли се нова вълна на COVID-19 в Китай? Световната здравна организация към момента не е отменила пандемията в международен мащаб. С паника се наблюдават трендовете на всички места, в това число и в Китай, откъдето стартира всичко.

Журналистът от " Радио Китай " Тодор Радев описа пред Българска национална телевизия, че главният фокус е ориентиран към Пекин, а не към останалата част от страната, където обстановката като цяло е постоянна.

" От през вчерашния ден четири огромни региона на китайската столица, в това число централният, където се намират доста държавни служби, посолства и офиси на огромни компании, са в изключително състояние без значение че броят на инфектираните не е огромен. Днес новите случаи в целия град са 31. Властите подхождат съществено към новата вълна на епидемията. От седмица в Пекин се организира всеобщо тестване на хора, които са посещавали главното и още някои огнища на болестта от 30 май насам. Броят на тестваните е 200 000 души, като те са сложени под домашна карантина ", описа още журналистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР