Задържаният заради подкуп директор на училище в Ихтиман остава в

...
Задържаният заради подкуп директор на училище в Ихтиман остава в
Коментари Харесай

Много лоши новини за подкупния бивш кмет на Ихтиман

Задържаният поради рушвет шеф на учебно заведение в Ихтиман остава в ареста, реши Софийският областен съд. Според обвиняването Димитър Бонев е взел 5 хиляди лв. от арендатор на земя, благосъстоятелност на гимназията, с цел да резервира преференциален контракта за наема, оповестява bTV.

Земите на гимназията „ Васил Левски” са наети от компании, близки до предприемача Валентин Галчев. Според обвиняването учебният шеф Бонев е взел рушвет от предприемача. Целта била да го остави да стопанисва земята при преференциални условия.

До акцията се стига по тъжба на арендатора за изнудване. На път за ареста шефът отхвърля обвиняването.

„ Лицето Галчев, което ме упреква, непрекъснато ме изнудваше да му подпиша анекс. Анекс, с който да му продължа контракта, тъй като неправомерният контракт, първо, е изработен без търг или конкурс.

Цената е безусловно ниска. Не дава отговор въобще на цените в днешно време за подписване на такива контракти и той прави режисура в тази връзка, тъй като аз изрично отхвърлих да подпиша подобен анекс, да злоупотребя със служебното си положение”, споделя задържаният Бонев.

От Окръжна прокуратура – София обаче настояват, че Бонев е взел пари от арендатора през медиатор и е арестуван с тях.

„ В неговия автомобил на 27 декември- 5000 лева, всяка банкнота със сериен номер са белязани, след което безусловно същите банкноти, същите серийни номера, са открити в неговия автомобил”, оповестява Нина Панчева, прокурор от Оперативна програма - СОФИЯ.

Димитър Бонев е арестуван в икономически двор дружно с медиатора по даването на парите Страхил Алексов, земеделец от Ихтиман. И двамата са обвинени.

На адреса на Алексов е било намерено мнение от министерство на образованието, което съгласно прокуратурата било издействано от шефа в интерес на арендатора.

Училищният началник и някогашен кмет на Ихтиман акцентира, че нищо не е подписвал и моли към бъдещи шефове да не възобновяват контракта за аренда.

Галчев не бе открит за коментар. Защитата ще апелира арестите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР