Задържаният за кибератаката срещу базата с данни на НАП е

...
Задържаният за кибератаката срещу базата с данни на НАП е
Коментари Харесай

Кой е белият хакер Кристиян Бойков, който хакна НАП?

Задържаният за хакерската атака против базата с данни на Национална агенция за приходите е водел курсове за повишение на уменията на чиновниците на ГДБОП по киберсигурност, разкриха юристите и юрисконсултката на компанията, в която работи 20-годишният Кристиян Бойков. Той е бил арестуван във вторник, ден откакто към медиите изтече имейл от съветски сървър с източени данни от Националната организация по приходите.

" Кристиян е наш чиновник от 2017 година на позиция " специалист киберсигурност ". Като част от компанията Кристиян постоянно се е отнасял с етичност, професионалност и преданост както към работните си задължения, включително и към нашите клиенти, по този начин и към целия екип ", показаха от американската компания ТАД Груп в сряда.

Адвокатите на обвинения Любен Казанджиев и Георги Стефанов обявиха, че до момента не получили от службите никакви доказателства против него. Те означиха, че Кристиян има нужните умения да заличава следите си и в случай че е направил сходна огромна хакерска атака, службите е нямало по какъв начин да стигнат до него.

Адвокатите настояват, че " благодетел " от конкурентна компания е подал сигнал до ГДБОП против него, с цел да спре огромни планове, по които работи, с което да навреди и на компанията.

" Даже няма прецизен интервал, в който да е осъществявано това закононарушение, т.е. те не знаят по кое време е осъществявано това закононарушение, още по-малко пък да знаят кой го е направил. В този миг съобразявайки текста, диспозитива на постановлението за привличане, съгласно мен няма безусловно никакви доказателства, тъй като в случай че имаше, нещата щяха да бъдат разнообразни вътре в самия текст. Не са ГДБОП тези, които ще открият данни за това нещо, тъй като той по-скоро подвига тяхната подготовка и води курсове за такива неща, в сравнение с те да го научат на нещо ново, тъй че това е невероятно ", съобщи Георги Стефанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР