Задържаният вчера служител на Главната дирекция Борба с организираната престъпност

...
Задържаният вчера служител на Главната дирекция Борба с организираната престъпност
Коментари Харесай

Агент на ДАНС е засечен в контакт със задържания за шпионаж служител на ГДБОП

" Задържаният през вчерашния ден чиновник на Главната дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) е предоставял информация от български и партньорски служби и организации на представител на разследващи служби на Русия ". Това заяви прокурор Ангел Кънев, наблюдаващ обвинителпо досъдебно произвеждане, формирано във връзка със задържания за шпионаж еднообразен.

Вчера, 5 февруари,при акция в ГДБОП беше арестуван чиновник на дирекцията за подозрения в шпионска активност в интерес на друга страна. Действията на служителя са следени в продължение на няколко месеца, само че по-малко от година.

Служителят е арестуван за период до 72 часа. В момента на мъжа се предявяват обвинявания. Той ще дава отговор за закононарушение по глава първа от Наказателния кодекс за шпионаж.

Заместник-председателят на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) Петър Петров сподели, че чиновник на организацията е засечен в контакт със арестувания чиновник на ГДБОП. Предприети са дейности за изясняване характера и връзката на общуването им, добави той. Дали ще бъде упрекнат, занапред ще се реши. Взети са ограничения за ограничение на достъпа му.

" По този случай се работи от относително нескончаем интервал от време. През цялото време СГП е била в съгласуваност с ДАНС и с ГДБОП ", сподели Илияна Кирилова, градски прокурор на София.

" Няма сигнал на непознати служби, както се твърдеше по медиите. Работата е почнала като разработка на ДАНС от средата на предходната година. Няма никакви непознати служби. В директна съгласуваност сме с управлението на Министерство на вътрешните работи ", акцентира Петър Петров.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР