Задържаният 57-годишен мъж за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге

...
Задържаният 57-годишен мъж за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге
Коментари Харесай

Задържаният за убийството на швейцарския бизнесмен работел при жена му

Задържаният 57-годишен мъж за убийството на швейцарския предприемач Удо Ланге е прочут на фамилията, оповестиха на брифинг от прокуратурата в Перник.

Извършителят е работил при брачната половинка на жертвата, с която са имали персонални и служебни взаимоотношения, уточни Албена Стоилова - представител на Окръжна прокуратура. Мотивът за убийството е персонален.

Престъплението е било осъществено в гаража на жертвата - там, където е бил открит и трупът. Тялото не е било премествано. Работи се по вероятно определяне на съпричастност и на други лица. На този стадий няма такива доказателства. Не са направени признания.

Има доказателства за използван съответен тип оръжие, установено е увреждане на белия дроб на жертвата и дребна рана на шията. Експертизите към момента не са подготвени. Показания пред арбитър през вчерашния ден е дала брачната половинка на убития Елизабет Ланге.

Иззети материални доказателства при осъществените във вчерашния ден претърсвания на няколко адреса и разпити са дали съображение за покачване на обвиняване на 57-годишния мъж, сподели наблюдаващият прокурор Аделина Алексиева.

Извършителят е адресно регистриран в София и е бил арестуван през вчерашния ден сутринта в дома му в столицата. Тази заран карцерът е удължен с прокурорско разпореждане до 72 часа. Утре в Окръжен съд ще бъде импортирано искане с предложение за взимане на най-тежката мярка за неотклонение.

Все още текат оперативни и процесуални дейности.

Източник: Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР