Задържани са двама за купуване на гласове в Роман, които

...
Задържани са двама за купуване на гласове в Роман, които
Коментари Харесай

Двама са задържани за купуване на гласове в Роман, протестиращи искат касиране на вота

Задържани са двама за пазаруване на гласове в Роман, които са признали, че са направили закононарушението. Междувременно се организира митинг поради подозрения за платен избор и операции при провеждането на изборите на 29 октомври, съобщи Българска национална телевизия.

В общината е избран отново досегашният кмет. Протестиращите упорстват за анулиране на вота, защото е имало регистрации на хора, които не са от района и в никакъв случай не са били.

Според тях новият определен кмет Валери Ролански, който завоюва трети мандат, е определен непочтено.

На 27-ми бяха хванати двама индивида, които купуваха избор с 83 индивида в лист. Има заведено досъдебно произвеждане в Софийската градска прокуратура и няма никакъв резултат. Има хора от листата, които са си признали, че са взели пари.

Тези хора, които са купували гласове, са освободени и са си тук на независимост ", съобщи Детелина Делева, съорганизатор на митинга.

" Не може в едно село, в което живеят по непрекъснат адрес 140 индивида, сега живеят почти 70-80 да дойдат да гласоподават 257 в изборния лист, не може. Има снимани по какъв начин бусове са докарани да гостуват за общински кмет. Не може други хора да ни дефинират какво да вършим. Настояваме за инспекция на всички регистрации ", добави Силвия Василева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР