Задържането на вода, известно още като оток, се получава, когато

...
Задържането на вода, известно още като оток, се получава, когато
Коментари Харесай

10 храни, които ще ви помогнат да се справите със задържането на вода

Задържането на вода, известно още като оток, се получава, когато в тялото се натрупват непотребни течности. Това може да аргументи отичане на ръцете, краката, глезените. Жените постоянно задържат вода по време на бременност или преди месечния им цикъл. Има няколко аргументи, заради които това се случва, само че множеството от тях не са съществени.

В случаите, когато отокът е лек и сте сигурни, че нямате съществени здравословни проблеми, ще ви предложим 10 храни, които работят като натурален диуретик и ще ви оказват помощ да се отървете от задържането на вода.

1. Краставица

Краставиците са с високо наличие на вода и съдържат хранителни субстанции, които оказват помощ за премахването на пикочната киселина от бъбреците. Също по този начин съдържат кофеинова киселина, която оказва помощ да се отървете от задържането на вода. Тъй като краставиците също са с ниско наличие на калории, те са добра алтернатива за хората, които се пробват да отслабнат.

2. Червени боровинки

Боровинките са богати на антиоксиданти и витамин С и оказват помощ за унищожаване на непотребната вода от тялото. Те също по този начин пазят клетките на организма от увреждане, породено от отрови и свободни радикали, които се създават от тялото ви по време на процеса на метаболизиране.

3. Диня

Дините се състоят от 92% вода и са натоварени с разнообразни минерали и витамини, които имат диуретични свойства.

4. Целина

Целината съдържа съединяване, наречено кумарин, което оказва помощ при почистването на организма посредством обособяване на всичката нежелана вода под формата на урина. Също по този начин оказва помощ при храносмилането и предотвратява високото кръвно налягане.

5. Джинджифил

Джинджифилът се смята за една от най-ефективните диуретични храни. Той подкрепя храносмилането и оказва помощ да се изчистят всички нездравословни отрови от тялото.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР