“Задържането на Велико Желев няма абсолютно никаква връзка с никакви

...
“Задържането на Велико Желев няма абсолютно никаква връзка с никакви
Коментари Харесай

Адвокатът на Велико Желев: Обвинението му касае семпла битова история

“Задържането на Велико Желев няма безусловно никаква връзка с никакви автомагистрали. Обвинението му касае една извънредно семпла битова история ”. Това сподели пред Менко Менков, бранител на обвинявания в изнудване предприемач Велико Желев.

“Служител, който е злоупотребил с доверието на работодателя си, и е присъединил една външна компания да доставя елементи по обект, който извършва сдружението на господин Желев, договаряйки си % от комисионата заради събитието, че е вдигнал цените на доставяните материали ”, добави Менков. Благой Андонов е признал за тези си дейности пред 44-ма очевидци, сподели юристът.

Клиентът му беше арестуван за 72 часа, а негови офиси – претърсени. По-късно стана ясно, че с изключение на принуждаването на някогашния му чиновник Благой Андонов, Желев и двама негови съучастници нанесли побой на пострадалия.

На въпрос дали би защитавал клиента си по вероятно обвиняване в икономисване на материали за създаване на пътища у нас, Менко Менков отговори: „ Там ще бъде още по-лесна зашитата ми, защото така наречен прессъобщенния или някакви операции, проявление на откъслечни ядки, невзети по законовия ред и по никакви процедури от неизвестно какви сектори на неизвестно какви пътища и неизвестно по какви процедури, преди какъв брой години осъществени, не могат да бъдат доказателство за нищо ”.

По думите на юриста „ Хидрострой ” е направила лично следствие с самостоятелна лаборатория.

Строителният бизнесмен Велико Желев е арестуван за 24 часа по следствие за нанасяне на телесна щета и изнудване, оповестиха от Софийската районна прокуратура. Желев е упрекнат, че дружно с още двама души е пребил собствен някогашен чиновник и го принудил да подпише документи с погрешно наличие за вдишване на отговорности.

По първична информация документите са свързани с изчезналите към 30% от асфалта на Северната скоростна дъга. От прокуратурата за момента отхвърлят съществуването на такава връзка.

Продължава следствието на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, обвързвано със строителния бизнесмен Велико Желев. Късно нощес той беше арестуван за 24 часа от полицията, а офисите и парцелите му в София и Варна бяха претърсени.

Причина за задържането му е следствие на Министерство на вътрешните работи, обвързвано с нанасяне на телесна щета на някогашен чиновник, изясни Борислав Георгиев от Софийската районна прокуратура.

Велико Желев е притежател на редица строителни компании, най-голямата от които е " Хидрострой ", написа Mediapool.

По времето на държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи за малко беше началник на пътната организация. Възходът на строителната му империя стартира по времето на ръководството на държавното управление на Сергей Станишев, само че в топ три влезе по времето на ГЕРБ, откакто през 2016 година закупи свързваната с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски " Водстрой 98 ", която преименува на ВДХ.

Още детайлности за него четете.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР