Задържана е 24-годишна жена, притежавала и наркотициПредизборната кампания в Австралия

...
Задържана е 24-годишна жена, притежавала и наркотициПредизборната кампания в Австралия
Коментари Харесай

Замерят премиера на Австралия с яйце

Задържана е 24-годишна жена, имала и опиати

Предизборната акция в Австралия взе плевел поврат през днешния ден - демонстрантка се опита да счупи яйце в главата на премиера реакционер Скот Морисън, чийто кабинет завършва мандата си, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Австралийските малките екрани непрестанно въртят фрагменти, показващи по какъв начин дамата хвърля много от близко яйцето по Морисън и то като че ли отскача от главата на министър-председателя, участвал на демонстрация, проведена от женско съдружие в щата Нов Южен Уелс.

Нападателката бе отведена от телохранители на премиера.

Щатската полиция съобщи, че е " задържала 24-годишна жена след случай с присъединяване на министър-председателя в Олбъри ". Срещу нея е повдигнато обвиняване за нахлуване и за владение на опиати, защото след задържането й у нея е открит канабис. В блъсканицата друга по-възрастна жена се озова на земята и Морисън й оказа помощ да стане.

Австралийският министър председател в това време употребява случая, с цел да разкритикува своите съперници.

" Ще се опълчим против хулиганите - и против тези подли деятели, които не зачитат никого, и против профсъюзните деятели, които газят дребните предприятия и трудещите се в тях по работните им места ", написа той в Туитър.

Синдикалистката Сали Макманъс се възмути от това съпоставяне.

" Как смеете да ни обвинявате в това и да прокарвате такава връзка? - отвърна тя също в Туитър - Явно въобще не тачите истината и по никакъв начин не се притеснявате да нападате свои сънародници. Никога няма да подкрепим сходно държание. "

Лидерът на лейбъристката съпротива Бил Шортън, евентуален правоприемник на Морисън съгласно анкетите, осъди " ужасното и скандално " нахлуване. " От сърце съчувствам на премиера. Нашите избори в Австралия са ненасилствени ", сподели той пред публицисти.

Франс прес напомня предходен, необятно отразен от медиите случай, когато по време на конференция юноша счупи яйце в главата на крайнодесния сенатор Фрейзър Анинг. Той протестирал против изказване на политика, че имигрантите в Нова Зеландия били виновни за убийството на 51 мюсюлмани в две джамии от бял расист през март.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР