Задържан е председателят на комисията Петър Харалампиев, който е разследван

...
Задържан е председателят на комисията Петър Харалампиев, който е разследван
Коментари Харесай

Шефът на Агенцията за българите в чужбина от квотата на ВМРО е арестуван за продажба на български паспорти

Задържан е ръководителят на комисията Петър Харалампиев, който е разследван за продажба на неистинен документи за български генезис на жители основно на Украйна и Молдова за сумата от 5 хиляди евро броя. Харалампиев е представител от квотата само че Вътрешна македонска революционна организация и в този момент доста неща стават ясни.

Сега ние питаме, къде е Каракачанов? Дойде ли време най- най-после да подаде оставка или още веднъж ще замажат "мизериите " на Вътрешна македонска революционна организация? Ще поеми ли някой отговорност?

Задържани са още 30 души по отношение на следствие за корупция и закононарушения по работа в организацията.

Следователи на Специализирана прокуратура претърсват офиси на Държавната организация за българите в чужбина, заяви институцията.

Извършват процесуално следствени дейности на адреси в София, Кюстендил и Плевен- претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на очевидци.

Разследването е по членове от Наказателния кодекс за образуване на незаконна група, рушвет, подправяне на документи и закононарушения по работа.

Харалампиев оглавява организацията през май 2017 година Преди това три години е бил заместител регионален шеф на област София. Той е бил и изпълнителен шеф и член на управителния съвет на фондация "Българе ". Харалампиев е водач на национално придвижване "БГ родолюбец ", което е част от обединението "Обединени патриоти ".

В края на 2017-а Петър Харалампиев бе сниман на фотография, на която носи тениска с надпис "Wehrmacht " - името на въоръжените сили на Нацистка Германия по времето на Адолф Хитлер.

Тогава вицепремиерът Красимир Каракачанов го отбрани, като сподели, че не намира нищо необичайно в облеклото му.

Агенцията се занимава с даване на удостоверения за българско поданство на чужденци. От години има съществени съмнения, че чиновници на организация вземат подкупи за издаване на нужните документи. Структурата е под контрола на Вътрешна македонска революционна организация.

Разследване на Върховната административна прокуратурата още през 2014 година сподели, че Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) е издала хиляди удостоверения за български генезис на албанци, косовари и македонци, без действителни доказателства за подобен генезис. Удостоверенията са нужни за натурализация на чужденците на съображение български генезис, което е едно от основанията за придобиване на български паспорт.

Bnews разгласява и част от мненията на жителите, откакто ареста стана факт. Вижте какво написаха те в обществените мрежи!

* публикуваме без редакторска интервенция

"Сега разбрахте ли за какво Каракачака не пожела да смъква кабинета, а заигра хорото до байХ. "

"Шкембе челник незабавно да подава оставка с него! "

"А тия преди него къде са? Това не е от нощес със корупцията? Давайте по-смело... "

"Алооо,Каракачанов где си ти воеводонаш?! "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР