Задържан е от 25 августЗасилени мерки за охрана в Съдебната

...
Задържан е от 25 августЗасилени мерки за охрана в Съдебната
Коментари Харесай

Решават днес дали Васил Божков да излезе от ареста

Задържан е от 25 август
Засилени ограничения за защита в Съдебната палата

Състав на Софийския апелативен съд взема решение през днешния ден дали да остави Васил Божков под стража или да му наложи по-лека мярка за неотклонение - домакински арест, парична гаранция или подписка. Очакват се засилени ограничения за сигурност, защото с изключение на обвинен Божков е и очевидец по дело за корупция и на него и околните му е назначена спомагателна защита.

Магистратите ще гледат жалбата на арестувания и юристите му против решението на Софийския градски съд. То бе постановено на 26 август, ден откакто Божков се завърна в България с полет от Дубай и се отнася до така наречен “хазартно дело ”, по което предприемачът е обвинен за предоставяне на подкупи на чиновници от Комисията по хазарта. Иначе против него се водят още 2 каузи - “криминално ” за опити и поръчкови убийства, и “културно ” за противозаконни антики.

Съдия Христинка Колева от първата инстанция реши, че в случай че е на независимост, няма заплаха Божков да извърши друго закононарушение, само че може да се укрие и с този претекст го остави в ареста. Защитата му възрази остро, като изясни, че той се е прибрал в България по своя воля.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР