Задържаха заподозрения за стрелбата в метрото в Ню Йорк, съобщава

...
Задържаха заподозрения за стрелбата в метрото в Ню Йорк, съобщава
Коментари Харесай

Има задържан за стрелбата в метрото в Ню Йорк, обвиниха го в тероризъм

Задържаха обвинения за стрелбата в метрото в Ню Йорк, оповестява NBC News. 62-годишният Франк Джеймс беше хванат ден, откакто откри огън във вагон на подземната железница в Голямата ябълка и рани десетки.

Повдигнати са му обвинявания за терористично нахлуване. Новината заяви прокурорът на Източния правосъден окръг Ню Йорк Бриън Пийс, разяснява Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

За обвиняването, което му е повдигнато, Джеймс, може да получи и доживотна присъда. По тъкмо обвиняването е предявено по силата на закон, забраняващ терористични офанзиви и други прояви на принуждение в публичния превоз, разгласи прокурорът Пийс, съобщи Франс прес.

CNN заяви, че стрелецът е бил видян от двама служители на реда на улица в Манхатън и арестуван. " Скъпи нюйоркчани: заловихме го ", написа в профила си в Twitter кметът на града Ерик Адамс.

Заподозреният е бил отведен в полицейски сектор в Ийст вилидж в Манхатън, където се бил разпитан.

По-рано в сряда Джеймс беше посочен за главен обвинен за стрелбата, напомня NBC News.

Той е бил разпознат с помощта на оръжието - 9-милиметров револвер Glock, който е бил зарязан на мястото на стрелбата. След инспекция от страна на проверяващите било открито, че оръжието е било закупено от заложна къща в Кълъмбъс през 2011 година от обвинения.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР