Задържаха горски инспектор от Габрово, взимал подкупи от фирми, занимаващи

...
Задържаха горски инспектор от Габрово, взимал подкупи от фирми, занимаващи
Коментари Харесай

Арестуваха горски инспектор за подкупи от фирми, занимаващи се с дърводобив

Задържаха горски контрольор от Габрово, взимал подкупи от компании, занимаващи се с дърводобив, оповестиха от пресцентъра на ОДМВР-Габрово.

На 17 октомври, при осъществяване на профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на икономическата престъпност, вследствие на оперативно-издирвателни мероприятия, осъществени от чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Габрово са събрани задоволително данни, от които е направено обосновано съмнение за осъществено тежко икономическо закононарушение.

При претършуване, осъществено в жилището на 43-годишен гражданин на Габрово – горски контрольор в „ Регионална дирекция по горите “-Велико Търново, проверяващите са намерили и иззели материални доказателства и пари, уличаващи го в приемане на парични средства, които не му се следват, с цел да не прави дейности по работа. От извършените под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово процесуално-следствени дейности по следствието, досега е открито, че длъжностното лице е желал и приемал пари от представители на разнообразни търговски сдружения, занимаващи се с дърводобив на територията на общините Дряново и Трявна в интервала от началото на 2016 до 17 октомври 2019 година, за което по отношение на него е наложена полицейска мярка „ задържане за период до 24 часа “.

След повдигнато обвиняване, с разпореждане на Окръжна прокуратура – Габрово, на горският контрольор е наложена мярка „ задържане до 72 часа “ по реда на Наказателно-процесуален кодекс. След изясняване на цялостната незаконна активност и привършване на следствието по досъдебното произвеждане, материалите ще бъдат предадени на ГОП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР