Задържаха 8 тона прекурсор за хероин на ГКПП Дунав мост

...
Задържаха 8 тона прекурсор за хероин на ГКПП Дунав мост
Коментари Харесай

Иранец опита да пренесе 8 тона прекурсор за хероин през ГКПП Дунав мост

Задържаха 8 тона прекурсор за хероин на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Видин точно на Бъдни вечер , оповестяват от Агенция " Митници ".

От арестуваното количество оцетен анхидрид може да се произведат над 3 тона хероин.

Прекурсорът е бил открит при митническа инспекция на влизащ в страната товарен автомобил към 19.10 часа на 24 декември.

Шофьорът - ирански жител, е декларирал, че транспортира вода и дал карнет, интернационална товарителница и фактура, в която било разказано, че транспортира осмозна вода " Huchem Demi ".

При последвалата инспекция обаче в камиона са били открити осем ПВЦ кубове от по хиляда литра, съдържащи транспарантна течност с остра миризма на оцет. Експертната информация е открила, че става въпрос за оцетен анхидрид, представляващ прекурсор за произвеждане на наркотични субстанции.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор в Окръжната прокуратура във Видин за 72 часа е арестуван С.Д. по обвиняване за осъществено закононарушение.

От събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, в което е упрекнат, и има действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение. Мъжът няма непрекъснат адрес в страната.

За осъщественото закононарушение се планува наказване от две до 10 години затвор и санкция от петдесет хиляди до 100 хиляди лв..

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР