Задържаха 42-годишен хакер в Бургас за блокиране на мрежата на

...
Задържаха 42-годишен хакер в Бургас за блокиране на мрежата на
Коментари Харесай

Задържаха 42-годишен хакер в Бургас за блокиране на мрежата на МВР

Задържаха 42-годишен хакер в Бургас за блокиране на мрежата на Министерство на вътрешните работи, направил Dos офанзиви, довели до прекъсване достъпа до услуги на интернет-потребители, събрани голям брой доказателства за осъщественото престъпно действие.

DoS офанзивите / така наречен " офанзиви за отвод от услуга " / са хакерски офанзиви, целящи да създадат една онлайн услуга или мрежов запас недостъпни за избрани консуматори. Докато множеството хакерски офанзиви се стремят да откраднат значима информация или да конфигурират злоумишлен програмен продукт, основната цел на DoS офанзивите е прекъсване на достъпа на потребителите до значима информация.

Повечето DoS офанзиви се правят в опит да се навреди на дадена организация, причинявайки загуба на доходи,. В взаимозависимост от продължителността на DoS офанзивата / дни, седмици, месеци/ това може да докара до обилни финансови вреди и дълготрайно увреждане репутацията на компанията.

DoS офанзивите са извънредно публикувани и не са ново събитие, само че последните промени в Наказателния закон дават пълномощия на полицейските чиновници да работят по неутрализирането на сходен жанр престъпни действия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР