Задължителното носене на предпазни маски в градския транспорт ще отпадне

...
Задължителното носене на предпазни маски в градския транспорт ще отпадне
Коментари Харесай

 Задължителните маски в градския транспорт отпадат от четвъртък  

Задължителното носене на защитни маски в градския превоз ще отпадне от четвъртък. Това съобщи през днешния ден проф. Радка Аргирова след съвещанието на експертния съвет при служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Аргирова сподели, че в страната към този момент се следи очевидно понижаване на броя на новозаразените с COVID-19 и новооткритите случаи среднодневно са към 1000. Днес те са 1750 при 8455 направени теста, само че във вторник числата постоянно са по-големи, тъй като се прибавят неотчетени данни от почивните дни. Тенденция за понижаване има и в заетостта на интензивните кревати, които сега са 45, а в лечебни заведения са общо 940 души.

„ В резултат на което през днешния ден можем да си позволим да кажем, че ние управляваме тази зараза. Тоест ние да споделяме какви да бъдат ограниченията, а не вирусът да ни ги постанова. Това е доста значително и ободряващо. От през днешния ден нататък можем да си позволим и заповед, с която да се отстранен маските и в превоза “, сподели проф. Аргирова и добави, че заповедта евентуално ще бъдат издадена на следващия ден от здравния министър и ще работи от четвъртък.

На съвещанието на експертния съвет е било решено обаче задължението за носене на защитни маски да остане за всички типове здравни заведения, аптеки, оптики и домове за възрастни и заболели хора.

„ На процедура прекосяваме към ендемичния интервал на вируса. Той последователно ще се приравнява към другите респираторни болести като грипа и това доста скоро ще го видите – към началото на образователната година “, добави проф. Аргирова.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР