Задължителна поправка в закона е видеонаблюдение след приключване на изборния

...
Задължителна поправка в закона е видеонаблюдение след приключване на изборния
Коментари Харесай

Демократична България иска застъпниците да снимат броенето на бюлетините

" Задължителна корекция в закона е видеонаблюдение след привършване на изборния ден - покровител да може да снима видео, когато свърши изборният ден и стартира преброяването на бюлетините и нанасянето на резултатите от протоколите ".

Това сподели пред БНР членът на " Да, България " (част от " Демократична България " ) Ивайло Мирчев.

Той напомни, че обединяването сътвори платформа за наблюдаване на честността на изборите – " Ти броиш ". Целта е с нея покровители да могат да сканират и разгласяват протоколи след края на изборния ден, както и да подават сигнали за нарушавания.

" Наблюдатели или покровители могат да бъдат всевъзможни хора, това не е партийна платформа. 12 000 са секциите, нашата цел е да обхванем всички. Вече имаме 7000 души, декларирали предпочитание. Имаме мощен софтуерен инструмент, има съвещания с юридическия ни екип в действително време, опция посредством приложението да се подават сигнали за неправда незабавно. Изключително интуитивно е, даже по-лесно от приложението за " Facebook ", уточни Мирчев.

По думите му нормално на избори се купуват към 300 000 - 400 000 гласа. " На тези избори залогът е доста огромен, разпределят се над 20 милиарда лв. и хората, които досега ръководят, са заложили да завоюват оптимално. Очакват се да се купят към 500 000 гласа. За да се претопят, хората би трябвало да излязат и да гласоподават ", сподели още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР