Задължените субекти ще трябва също така да удостоверят самоличността на

...
Задължените субекти ще трябва също така да удостоверят самоличността на
Коментари Харесай

Нови правила предвиждат по-нисък таван за плащанията в брой в ЕС

Задължените субекти ще би трябвало също по този начин да удостоверят самоличността на лицето, което прави заплащане кеш от 3000 до 10 000 евро. Същевременно страните членки ще могат да вкарат и по-нисък таван за заплащания на ръка, в случай че пожелаят. По гледище на евродепутатите ще има и засилено наблюдаване на свръхбогатите хора.

 

Сега задължени субекти са финансовите институции, банките, организациите за недвижими парцели, сдруженията за ръководство на активи, игралните зали и търговците.

 

Временното съглашение уголемява листата и включва в него по-голямата част от криптосектора, разяснява Нова тв. Доставчиците на криптоуслуги ще бъдат задължени да правят инспекция на клиентите си в случаите, когато те правят преводи за 1000 евро или повече.

 

От 2029 година задължени субекти стават професионалните футболни клубове и сътрудници. Те ще би трябвало да удостоверяват самоличността на клиентите си, да наблюдават преводите и да рапортуват за съмнителни парични преводи на службите за финансово разузнаване в тяхната страна. Страните членки обаче ще могат да вадят тимовете и сътрудниците от своя народен лист, в случай че сметнат, че те не съставляват риск.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР