Задачата за съставяне на ново правителство не става по-лесна. Това

...
Задачата за съставяне на ново правителство не става по-лесна. Това
Коментари Харесай

Преговорите за формирането на правителство в Нидерландия буксуват

Задачата за сформиране на ново държавно управление не става по-лесна. Това съобщи Герт Вилдерс, представен от Ройтерс. Крайнодесният политик в страната преди 10 седмици, само че към момента не съумява да сформира кабинет.

Времето ни притиска и това не прави безусловно нещата по-лесни, разясни той. Вилдерс договаря с дясноцентристката VVD на премиера в оставка Марк Рюте, центристкия нововъзникнал NSC и протестната партия на фермерите BBB от края на ноември.

През декември тези партии оповестиха, че ще се опитат да намерят общ език по отношение на върховенството на закона. От тогава обаче няма необикновен прогрес в договарянията за съставянето на държавно управление.

Ако договарящите партии не съумеят да се спогодят за сформиране на кабинет, могат да се обмислят други комбинации от политически обединения. Нови избори в страната са краен вид.

Създаването на държавно управление в Холандия обичайно лишава доста време. Преговорите след предходните холандски избори през март 2021 година лишиха рекордните 299 дни.
 Вилдерс позволява кабинет на малцинството в Нидерландия
Вилдерс позволява кабинет на малцинството в Нидерландия

Той сподели, че ще бъде " мощен, само че рационален " в полемиките с евентуални партньори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР