Задачата на полицията остава опазване на обществения ред и сигурността,

...
Задачата на полицията остава опазване на обществения ред и сигурността,
Коментари Харесай

Днес На Протестите Имаше Почти Толкова Полицаи Колкото Протестиращи!

Задачата на полицията остава запазване на публичния ред и сигурността, както и недопускане на лимитира придвижването на хората. Министерство на вътрешните работи още веднъж моли протестиращите да съблюдават закона и разпорежданията на униформените чиновници.

Протести в няколко града в страната се организираха тази неделя.

Автошествие блокира за близо 2 часа автомагистрала " Хемус " край Шумен. Протестиращите показаха недоволството си от високите налози и желаеха промяна в опазването на здравето и правосъдната власт, както и оставка на държавното управление.

В Стара Загора протестиращи затвориха подстъпа до автомагистрала " Тракия ".

Шествието им мина през целия град и приключи на изхода на автомагистралата, където след договаряния с полицията съумяха да затворят подстъпа до автомагистралата.

Протестиращите упорстват за оставка на държавното управление и смяна на системата, като недоволството им е поради обществената неправда и ниските приходи. По време на митинга имаше засилено полицейско наличие и жандармерия.

В Благоевград митингът стартира пред Югозападния университет и продължи с шествие в града. Полицията затвори всички изходи към Е79 и макар опитите на протестиращите те не съумяха да излязат проведено от рамките на Благоевград. Все отново част от колите доближиха до Железница, където обаче полицията не позволи затваряне на пътя.

На граничен пункт Кулата обсада също нямаше. Протестиращите се събраха в село Кулата, директно до границата, само че там елементи на жандармерията не им разрешиха да излязат на основния път за Гърция. Впоследствие колите се насочиха към Сандански, само че и там полицията взе ограничения и с масирано наличие не разреши затваряне на Е79.

Протест има довечера и във Велико Търново. Планира се автошествие.

В Сливен протестното шествие мина през града и се насочи към пътен възел Петолъчката. Движението там беше блокирано за повече от 1 час и половина.

Протестиращите издигнаха претенции за промяна на системата и възстановяване на стандарта на живот. Недоволните жители обявиха и подготвеност да продължат с митингите,докато се удовлетворят настояванията им ".

Във Враца протестиращите направиха автошествие с искане за промяна на системата. С надути клаксони и развети флагове шествието прекоси два пъти целия град.

Протест имаше и в Бургас. Недоволството беше ориентирано против цената на горивата, както и против обществената политика в страната. Протестиращите се отхвърлиха от първичната концепция да блокират за поредна неделя придвижването до и от автомагистрала " Тракия ", по тази причина поеха на автошествие по улиците на града и насочиха гнева си към бензиностанциите, на които стопираха, с цел да заредят за " жълти стотинки ".

В София краткотрайно бе спряно придвижването по бул. " Цар Освободител " поради митинг.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР