Зад скандалите в МВР президентът видя опит един криминален случай

...
Зад скандалите в МВР президентът видя опит един криминален случай
Коментари Харесай

Взаимни обвинения между политиците заради скандалите в митниците и МВР

Зад свадите в Министерство на вътрешните работи президентът видя опит един престъпен случай да се трансформира в политически. Лидерът на ГЕРБ предизвести, че в случай че всички фотоси и изказвания се окажат истина, би работил с ПП-ДБ, само че без техните знакови партийни лица. Според Кирил Петков прокуратурата се употребява като бухалка и доста бързо се връщаме към мутренските времена. А Делян Пеевски им отговори, че целият хайлайф на ПП-ДБ е на фотосите с контрабандистите.

След седмица с арести в Агенция " Митници ", абсурдът с основния секретар на Министерство на вътрешните работи и фотоси на политици със посочени за контрабандисти, даже на домакински любим с пачки евро - за в този момент с непотвърдена достоверност, президентът разяснява:

" За мен това е опит един чисто престъпен случай да се трансформира в политически с предизборна цел. Едни толкоз огромни връзки сред основен секретар на Министерство на вътрешните работи и по този начин мастити контрабандисти - това е насмешка за държавността. Аз дори мисля, че изпадаме в трогване, като слушаш господин Денков по какъв начин, но той не знаел, че това били някакви неприятни хора. Ами какъв основен секретар на Министерство на вътрешните работи си, в случай че не знаеш с кого вървиш по първокласни курорти, с кого влизаш гол в сауната, от кого получаваш скъпи дарове ", сподели Румен Радев - президент на Република България.



Президентът поздрави шефа на ДАНС Пламен Тончев и чиновниците на организацията.

" За смелостта и професионализма да бръкнат в най-високите управнически равнища, с цел да защитят държавността. Вие представяте ли си, в случай че предходната година се бях поддал на нервността да освободя Пламен Тончев? Сега нямаше да разберем нищо за тези безобразия ", изясни Радев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се надява проверяващите да открият истината за контрабандните канали.



" Аз Живко Коцев съм го назначавал аз за шеф на ОДП-то в Търново още 2013 година И по тази причина сме го и подкрепяли и съм сюрпризиран от това, което слушам в последните дни. Много е значимо да се види тези фотоси и тези неща, които излизат, тези хора, които са давали сигнали против мен, че хапвам хора - това са тези хора, които са правили компромати в кабинетите на министрите ", съобщи Бойко Борисов - ръководител на ГЕРБ.

Борисов предизвести.

" Ако това се окаже истина ние бихме работили с ПП-ДБ, само че без техните партийни знакови лица към този момент ", акцентира водачът на ГЕРБ.

След като в последния си ден като министър председател Денков сезира Даниела Талева, която има пълномощията да проверява основния прокурор за натиска върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Днес Кирил Петков сподели, че е обезпокоен.

" Някакъв часовник се развява, с цел да се покрие нещо доста по-страшно - прокуратурата още веднъж се употребява като бухалка. Вече имаме в действителност сигнали, писмени сигнали действително, че основният прокурор персонално е заплашвал основния секретар. Това не звучи като европейска страна и за жалост той не е бил самичък. Това, което разбрахме е, че е имало още четири индивида и в това число министърът Калин Стоянов. Аз съм обезпокоен от обстоятелството, че нещо доста бързо почваме да се връщаме към мутренските времена ", изясни Кирил Петков, съпредседател на Политическа партия.

Делян Пеевски отговори на Петков с въпрос.

" Вие какви времена виждате, че е имало там все още. Такова нещо не се е случвало в никакъв случай в страната. Планини от кеш, партия на пудела - вие се сещате коя е тази партия, това красиво създание носи пачки към господарите си, които ги видяхме на фотосите кои са. Да видяхте някой от Движение за права и свободи и от ГЕРБ? Целият хайлайф в кавички на ПП-ДБ е на тези фотоси в другарски да не кажа особени по този начин положения с едни контрабандисти ", уточни Делян Пеевски - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.



Атанас Атанасов видя различен предумисъл.

" Цялата тази работа наподобява на черен PR, избирателен, който цели да ни компрометира нас, като политическа мощ. Къде са доказателствата за осъществена незаконна активност? Сигурно ще пристигна време да забележим едни други фотоси. Информацията, с която разполагаме е, че Калин Стоянов се познава с тези хора от 2016 година Ще му пристигна времето и на това ", акцентира Атанас Атанасов - народен представител от ПГ на ПП-ДБ.



" Искрено се надявам прокуратурата да не прикрие нещата и службите за това нещо, и да излезе това нещо нескрито. Българските жители би трябвало да видят кой политически хайлайф открадна техните пари. Видяхме къде са: по скъпи почивки в чужбина, по планини от кеш, с които се е финансирало се вижда какво към този момент ", съобщи Делян Пеевски - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.

Опозицията чака следствие и всеки да понесе своята отговорност.

" Срамна е обстановката, в която шефът на митниците, назначен персонално от Асен Василев, е под непрекъснат арест, чака се това да се случи с основния секретар ", сподели Цончо Ганев - народен представител от ПГ на " Възраждане ".

" Цялото състояние сега излъчва неустановеност, неустойчивост. Такава система, която от вътрешната страна се тресе от такива спорове, не може да подсигурява сигурност на хората ", заключи Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия.

" Снимките, които следя в общественото пространство, демонстрират корупционна верига сред политици, висши служители и елементарни контрабандисти. По пачките ще ги познаете и двете обединения ", съобщи Станислав Балабанов - народен представител от ПГ на Има Такъв Народ.

Нажежени пристрастености, като за предизборна акция, тъкмо два месеца преди вота.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР