Зад граница изборите за 45-о обикновено Народно събрание започват още

...
Зад граница изборите за 45-о обикновено Народно събрание започват още
Коментари Харесай

Първи ще гласуват сънародниците ни в Нова Зеландия, а последни – в САЩ

Зад граница изборите за 45-о нормално Народно заседание стартират още довечера българско време, а ще приключат сутринта на 5 април, заяви пресцентърът на Министерството на външните работи. Заради десетчасовата времева разлика първи стартират да гласоподават сънародниците ни в Окланд и Крайстчърч в Нова Зеландия.

Там изборните секции отварят в 21:00 часа българско време на 3 април. Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, където изборният ден завършва в 6:00 часа българско време на 5 април.

Българските жители зад граница могат да упражнят правото си на глас в общо 465 изборни секции в 69 страни. Напомняме, че единодушията за образуване на изборите, които Министерството на външните работи получи от съответните страни, бяха дадени с уговорката прецизно да бъдат спазвани здравните протоколи и противоепидемичните ограничения против ковид във всяка страна.

Навсякъде зад граница, където има ограничаващи ограничения, които биха могли да попречват гласуването на българските жители поради възбрана на напредване или вечерен час, Министерство на външните работи изиска и получи от съответните страни изключения за изборите. На места посолствата ни ще издават служебни бележки, на други - българските жители ще се придвижват с заявления и формуляри, издавани от съответните локални управляващи.

В Испания, където са разкрити 53 секции, бяхме осведомени от локалните управляващи, че поради възбраната за напредване сред областите, там където има разкрити изборни секции, българските жители би трябвало да гласоподават по местоживеене.

Информация за разкритите изборни секции зад граница по страни, както и за противоепидемичните ограничения в съответните страни, са оповестени на уеб страницата на Министерство на външните работи в секция «Избори» и в секция,,Коронавирусът – по какъв начин да пътувамe‘’ на адреси:

Дипломатическите и консулските ни представителства са в контакт с управляващите по места и са подготвени да реагират при зараждащи компликации, с цел да бъде обезпечено правото на избор на българските жители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР