Зачестяват сигналите от български граждани, загубили значителни суми след инвестиране

...
Зачестяват сигналите от български граждани, загубили значителни суми след инвестиране
Коментари Харесай

МВР предупреждава за нов вид онлайн измама, която набира скорост у нас

Зачестяват сигналите от български жители, изгубили обилни суми след вложение в лъжливи онлайн платформи , претендиращи да са лицензирани медиатори.

За това предизвестяват дирекция „ Киберпрестъпност “ към Министерство на вътрешните работи, като разказват в детайли механизма на измамата малко по малко. 

Първоначално потърпевшите попадат на реклама в обществените мрежи , която ги примамва да влагат в акции или криптовалути посредством законен медиатор. Впоследствие те следят по какъв начин облагата им бързо нараства в своя профил в онлайн платформа, а мнимите сътрудници упорстват за нови вложения в незабавен порядък за оптималната облага. При опит за изтегляне на извоюваното, се желаят още и още пари под разнообразни претексти. Рано или късно платформите изчезват или трансформират адреса си в онлайн пространството.

От полицията коментират и какви са признаците , по които може да разпознаете, че платформите не са законни и ще станете жертва на машинация.

Обикновено това включва, липса на подписан контракт с капиталовия медиатор, в никакъв случай не са се срещали с негов представител. Също по този начин връзката с другата страна е само през разнообразни онлайн платформи (Telegram, WhatsApp, Gmail/Google Chat) или по телефон. 

Притеснителни сигнали също по този начин са, в случай че доходността е нереално висока , липсва действително получена облага , а при отвод за нови вложения връзката внезапно стопира.

От дирекция „ Киберпрестъпност “ поучават хората да бъдат мнителни към всевъзможни оферти за вложения , получени онлайн. Те са разгласили открила, че се употребяват за осъществяване на капиталови измами

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР