Забравете за месото, ако искате здраво сърце. Това твърдят лекари

...
Забравете за месото, ако искате здраво сърце. Това твърдят лекари
Коментари Харесай

Забравете за месото, ако искате здраво сърце

Забравете за месото, в случай че желаете крепко сърце. Това настояват лекари от Американската сърдечна асоциация, които считат, че по-малката консумация на месо може да се окаже значително изискване за повишение продължителността на човешкия живот.

Експертите са провели огромно изследване измежду близо 450 хиляди поданици на Стария континент, което е посочило, че в случай че човек се храни най-вече с плодове и зеленчуци, заплахата от инсулт и сърдечни болести е в пъти по-малка. Неговата цел е била да покаже по какъв начин храната въздейства на здравословното ни положение.

По време на близо 12-годишното проучване са проучвани питателните привички и методът на живот в следената таргет група. Оказало се, че при хората, които съблюдават полувегетарианска диета има с 20 % по-малък риск от болести на сърцето. За участници с полувегетарианска диета са считани тези, чието менюто включва 70 % растителни храни.

Резултатите са съпоставени с хора, чиято консумация на месо възлиза на 45 % от всичката храна, която гълтам. Участниците в проучването са от 10 европейски страни. В началото на лекарското изследване всички са били клинично здрави и нито един от тях не е страдал от сърдечно заболяване. Възрастовият диапазон се е разпростирал от 35 до 70 години.

 Пържоли

Основните заключения, които лекарите са създали, са, че потреблението на основно растителни артикули е от значително значение на здравословното ни положение и предпазването от сърдечни проблеми.

Диетолозите, които взели участие в екипа на проучването, предлагат специфична диета. Според тях дневното ни меню би трябвало да включва най-малко 70 % растителни артикули.

Специалистите предлагат плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, бобови растения, ядки, нискомаслени млечни артикули, месо без кожа, най-вече пилешко, риба.

Резултатите от огромното проучване ще бъдат показани на обичайна конференция на Американската сърдечна асоциация.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР