Забравете всичко, което някога сте знаели за основните места за

...
Забравете всичко, което някога сте знаели за основните места за
Коментари Харесай

Петте най-добри летищни салона по света

Забравете всичко, което в миналото сте знаели за главните места за очакване на летището преди полет, написа profit.bg.

Днес самолетните компании издигат преживяването в очакване на самолета на ново равнище и оферират кабини за масаж, частни винарски мазета и игрални стаи.

Така чакането за полет към този момент се трансформира не в досадно седене, а същинско наслаждение, което не желаеме да свършва.

Вижте някои от най-хубавите летищни в света:

Cathay Pacific Lounge, терминал 1, Международно летище Хонконг



Тук ще намерите освен кулинарни прекарвания, само че и опция да се отпуснете в СПА центъра.

Независимо дали сте в първокласните салони Wing или Pier, или в бизнес салона, мястото е съвършено за същински кулинарни завършения - от нудъли до папардела с трюфели, най-хубавата селекция от сирена, кетъринг от Peninsula Hotel.

Освен това тук има и прелестен шампанско бар с лакирани дървени плотове (подобно на Хотел Mandarin Oriental в Хонконг), в който сервират Moët & Chandon Rosé и Veuve Clicquot.

Салон Air France La Première, терминал 2E, летище Шарл дьо Гол в Париж



Проектиран от огромния проектант Дидие Лефорт (който е дизайнер и на Four Seasons Bora Bora), този салон е въплъщение на френски изискан.

La Première показва творби на изкуството на Джеф Кунс и Кийт Харинг, гастрономични изкушения, направени особено за Air France от Alain Ducasse, и център за релаксация от Biologique Recherche със профилирани процедури за здраве и хубост, които са безвъзмездни за първите тридесет минути.

Дори сервитьорите носят бели униформи със златни еполети - имитация на тези, които се носят през 50-те години на предишния век.

Qantas International First Lounge, Терминал 1, Международно летище Сидни



Можеш да посетите салона на Qantas с вярата да видите Никол Кидман, или просто тъй като е място, което впечатлява.

Тук ще бъдете посрещнати от отвесни култивиран претекстове, след което ще ви съпроводят до салона. Там има голям брой уютни кътчета, високотехнологични работни станции, питиета и снаксове, много впечатляващи менюта и винени листи.

Най-хубавото тук? Масаж на гърба или на скалпа, мачкане на краката преди полет, с цел да ви приготвят за часовете, в които сте седнали. Стените са покрити със зеленина, което предлага още по- релаксираща конюнктура.

Emirates Business Class Lounge, Терминал 3, Международно летище Дубай



В един град, където по-голямото е по-добро, и салонът на летището не прави изключение. Ако пътувате в бизнес или първа класа, може да избегнете тълпите, които се борят за пластмасова седалка, и напряко да се насочите към салона.

Представете си какво ви чака: първокласни шезлонги с възглавници и одеяла, блестящи безмитни бутици, пура бар, персонално бариста преживяване, хапки, дело на звездни готвачи Michelin, както и сомелиер, който ще ви покаже най-класните виновност. Дори децата си имат лична площадка с играчки и лакомства.

Virgin Atlantic Clubhouse, Терминал 3, летище Летище Хийтроу в Лондон



Ако минавате отсам, не пропускайте шанса да посетите Virgin Atlantic Clubhouse на Heathrow. Имате всичко, от което се нуждаете, с цел да се отпуснете преди или след полета, в това число ретро видео игри, следобеден чай (очевидно), безвъзмезден Wi Fi, 14-метров коктейл бар и преносим компютър разполагаем, в случай че сте не запомнили вашия вкъщи.

Но почакайте, има и още…В Cowshed Spa (където елитът обича да се поглези в Лондон) се оферират безвъзмездни процедури за лице, бръснене, разтривки с масла, фризьор, парна баня.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР